Ook deze winter hopen wij op álle basisscholen in Nederland armoede bespreekbaar te maken. Samen met Nieuwsbegrip. De extra Nieuwsbegriples die nu online staat, is ontzettend actueel en belangrijk. Een les over inflatie, geldzorgen en de impact op kinderen wanneer er thuis geen geld is voor zoiets als een Sinterklaascadeautje. Met natúúrlijk ook volop aandacht voor Actie Pepernoot!

Oog voor elkaar

Kinderhulp helpt niet alleen kinderen die opgroeien in armoede. Ook proberen we armoede (meer) bespreekbaar te maken. Hoe? Deze weken kunnen basisscholen in Nederland in groep 5/6 en groep 7/8 een extra Nieuwsbegriples geven over kinderarmoede. Zo leren kinderen al op jonge leeftijd oog te hebben voor elkaar.

Actuele les & creatieve opdrachten

De lessen zijn ontzettend actueel en gaan in op de stijgende prijzen, de hoge energierekeningen en de toenemende geldproblemen in ons land. Met een aantal nieuwe ‘moeilijke’ woorden, creatieve lees- en schrijfopdrachten, puzzels en uitdagende groepsopdrachten leren kinderen meer over (de gevolgen van) armoede.

In actie!

Ook worden ze uitgedaagd samen het verschil te maken voor andere kinderen, door een nieuwe sponsoractie te bedenken voor Actie Pepernoot van Kinderhulp. Wij kijken uit naar de reacties van juffen en meesters, want juist van de vindingrijkheid van kinderen kunnen wij heel veel leren!

Bekijk en download de les Lees meer over Actie Pepernoot