spelmateriaal corona 500300

Het coronavirus raakt ons allemaal. En de kinderen uit gezinnen die financieel krap zitten des te meer. Duizenden van hen zitten de hele dag thuis terwijl daar niet veel te doen is. Kinderhulp komt in actie! Wij zorgen ervoor dat deze kinderen zich de komende weken goed kunnen vermaken, en de sfeer thuis gezellig en ontspannen blijft.

De aanvragen voor activiteiten in en om het huis ziet Kinderhulp inmiddels toenemen. Bijvoorbeeld voor een voetbal met doel om lekker in de tuin een balletje te kunnen trappen, een bordspel om gezellig met het gezin te spelen of een voorraadje knutselspullen om creatief bezig te zijn. Zo nemen wij hun zorgen ‘even’ weg.

Stress verlichten
Want die zorgen zijn er! Het zijn stressvolle tijden. Voor iedereen, maar in het bijzonder de gezinnen die al van een beperkt budget moeten leven. Zij ervaren sowieso meer stress dan welvarende gezinnen en het virus doet daar nu nog een schepje boven op. Bijvoorbeeld voor de alleenstaande ouder die ineens geen baan meer heeft of de ZZP’ers en ondernemers die hun inkomsten rap zien dalen. Ondanks de hulp die geboden wordt blijft de sfeer in het gezin gespannen. We weten immers niet wanneer en hoe we allemaal uit deze strijd komen. Elk kind verdient een jeugd, zonder zorgen. Zonder stress, spanning en frustraties. Daarom zetten wij ons de komende tijd extra in voor die momenten van ontspanning!

Waar kun je terecht?
Alle verzoeken voor speel- en spelmateriaal voor in en om het huis kunnen worden ingediend via onze reguliere aanvraagroute. Lees hier meer over een aanvraag doen of nieuwe aanvrager worden.

Ben je een ouder en heb je hulp nodig? Weet dat een aanvraag kan worden gedaan door iemand die professioneel betrokken is bij het gezin. Bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder of iemand van het wijkteam. Kom je er niet uit? We denken graag met je mee! Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

Ik wil helpen, wat kan ik doen?
Samen staan we sterk. Wij zijn er voor alle kinderen en jongeren in Nederland in armoede. En dat blijven we ook in deze moeilijke tijden doen!