Vandaag lanceert Kinderhulp een webpagina waarop meer informatie te vinden is over menstruatie-armoede. Speciaal voor hulpverleners en docenten die tienermeiden en moeders van tienermeiden begeleiden.

“Uit mijn jeugd weet ik dat het bij mijn ouders thuis ook weleens een probleem was.. dat er gekozen moest worden tussen eten en maandverband.” – Ciska, 34 jaar

Hoe creëer je een klimaat waarin menstruatie-armoede minder taboe is? Hoe kun je aan de slag met het signaleren, bespreekbaar maken en oplossen van menstruatie-armoede? Over menstruatie-armoede (en zelfs menstruatie in het algemeen) wordt weinig gesproken. Het probleem blijft daardoor onzichtbaar. Terwijl er vaak meer hulp mogelijk is dan je denkt!

De afgelopen maanden riep Kinderhulp daarom de hulp in van vele experts, hulpverleners en ervaringsdeskundigen op dit gebied. Het resultaat? Een digitale folder, gevuld met praktische tips & tricks over het signaleren, bespreekbaar maken en oplossen van menstruatie-armoede.

Kijk voor de folder, ervaringsverhalen en meer informatie over menstruatie-armoede op www.kinderhulp.nl/menstruatie-armoede.

Ga naar de pagina