Menstruatiearmoede is de verdrietige en ongemakkelijke realiteit voor 1 op de 10 meisjes en vrouwen. Dit betekent dat ze niet voldoende middelen hebben voor een veilige en comfortabele menstruatie. Daarom zet Kinderhulp zich ook dit jaar – samen met Always en olympisch atleet Femke Bol – in om menstruatiearmoede in Nederland tegen te gaan.

Voor het vierde jaar op rij komen wij samen met Always in actie: #stopmenstruatiearmoede. Jaarlijks vragen we samen aandacht voor het doorbreken van de taboes en stigma’s rondom menstruatie. Daarnaast doneert Always tienduizenden pakjes maandverband, waarmee wij tieners met geldzorgen voorzien van halfjaarpakketten.

Hulp van Always

Koop je t/m 10 maart Always maandverband bij Kruidvat? Per 5 pakken maandverband, doneert Always 1 pak aan meisjes en vrouwen die dit zelf niet kunnen betalen. Via ons én het Armoedefonds komen deze pakjes bij hen terecht. Het doel? Zorgen dat iedere vrouw en elk meisje in Nederland de juiste middelen in huis heeft voor een veilige en comfortabele menstruatie. Samen stoppen we menstruatiearmoede.

Geen menstruatieproducten = thuisblijven

Het niet hebben van de juiste middelen zoals tampons en maandverband zorgt ervoor dat veel jonge vrouwen niet de dingen kunnen doen die zij willen doen. Zo vertelt ook olympisch atleet Femke Bol in de nieuwste campagne: “Helaas zijn er nog steeds veel meiden die zich geen menstruatieproducten kunnen veroorloven. Dat belemmert hun in het focussen op hun doelen. Always heeft al meer dan 2 miljoen producten gedoneerd, en ook dit jaar zullen zij een donatie doen aan Kinderhulp en het Armoedefonds.”

1 op de 10 meisjes

“1 op de 10 meisjes mist haar sporttraining of blijft thuis omdat ze geen menstruatieproducten kan kopen. Met jouw aankoop kunnen we hen helpen.” – Femke Bol

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Koop tijdens de actieperiode (t/m 10 maart 2024) Always maandverband bij Kruidvat, of doneer rechtstreeks aan Kinderhulp. Samen stoppen we menstruatiearmoede.

Wil je meer weten?

Bekijk deze pagina voor meer informatie over menstruatiearmoede, of bekijk de persoonlijke verhalen van Anna, Monique en Caroline in de driedelige videoserie.

Leestip

#Stopmenstruatiearmoede

Het is vandaag Wereld Menstruatiedag. Een dag waar wereldwijd actie wordt gevoerd om taboes rondom de menstruatie te doorbreken. Een dag waar wij het willen hebben over menstruatiearmoede. Wat is het? En waarom is menstrueren en armoede vandaag de dag nog een taboe?

Lees verder