Kruip zondagavond 11 december op de bank met een dekentje en laat je meeslepen in het kerstverhaal van het jaar: Scrooge Live! De derde editie van de show boordevol warmte, live (kerst)muziek, humor en rake verhalen. Met dit televisiespektakel vragen Omroep MAX en Kinderhulp aandacht voor kinderarmoede in Nederland.

Scrooge Live: 11 december om 20:23 op NPO 1. Veel kijkplezier!

De sterrencast brengt het iconische kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens opnieuw tot leven. Deze bestaat uit: Paul Groot, in de huid van Ebenezer Scrooge, Owen SchumacherEdwin JonkerMaaike MartensEdo BrunnerTineke SchoutenAngela GroothuizenAndré van Duin, Janny van der HeijdenNadja HüpscherKaj van der Voort en Moïse Trustfull. Carrie ten Napel keert terug als verslaggever.

Het eeuwenoude verhaal over de verbitterde vrek Scrooge werd ditmaal hertaald door Paul Groot en producent Mediawater. De regie is in handen van David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. De bekende operazangeres Maria Fiselier is frontvrouw van een uniek koor met carol singers. Kortom: het belooft weer een bijzondere en humorvolle prachtshow te worden.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.
Scrooge Live: De cast!

Het verhaal

Het verhaal van Scrooge Live is gebaseerd op het welbekende Engelse kerstverhaal dat draait om de enorm gierige Ebenezer Scrooge, een bankier die enkel om geld geeft. De overleden compagnon van Scrooge probeert hem vanuit de geesteswereld tot inkeer te brengen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Het wordt opnieuw een muzikale speelfilm met een eigentijdse twist vol nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, opgevoerd tegen het schilderachtige decor van de historische binnenstad van Dordrecht. 

Geef ze warmte!

Tijdens de televisieshow staat onze actie ‘Geef ze warmte’ centraal. Samen met verslaggeefster Carrie ten Napel, producent Mediawater en Omroep MAX vragen we aandacht voor kinderarmoede in Nederland. Samen met jou – en alle andere kijkers – hopen we zoveel mogelijk kinderen in armoede een warme start te geven in het nieuwe jaar. Tóch een warme winterjas, passende schoenen en een fatsoenlijk eigen (dek)bed. Dat is zó belangrijk voor het gevoel van warmte, veiligheid en zelfvertrouwen van kinderen.

Meer weten?

Leestip

Het dagboek van Jayson

Tijdens Scrooge Live vertelde Jayson (20) over zijn geldzorgen. De stress, de dilemma’s en vooral: het allerbeste ervan maken. Vandaag deelt hij zijn dagboek. Hoe is het als je de eindjes aan elkaar moet knopen, en voor het eerst op jezelf wil gaan wonen?

Lees verder