Karlijn Sikkema hielp al van kinds af aan haar moeder met de collecte voor Kinderhulp. In april 2020 zou zij voor het eerst de collecte in haar woonplaats Haren organiseren. Door het coronavirus liep het anders. Kinderhulp sprak Karlijn vorig jaar, tijdens onze (plots digitale) collecteweek.

Karlijn Sikkema digitale collecte

Interview: april 2020

“De plattegronden op tafel, huisnummers afvinken en geld tellen… Van kinds af aan heb ik mijn moeder bij de collecte voor Kinderhulp geholpen. Ze is heel veel jaren voor Kinderhulp langs de deuren geweest. En nu ben ik in haar voetsporen getreden. Ik zou dit jaar voor het eerst zelf de collecte organiseren, in Haren. Maar door het coronavirus gaat dit nu niet door.

Ik vind het supertof dat de collecte toch online kan doorgaan. Mijn wens is dat het op deze manier nóg meer opbrengt dan de fysieke collecte. Natuurlijk heb ik zelf gelijk een digitale collectebus aangemaakt en vrienden, familie en collega’s gevraagd mij te helpen. Ik merk dat mensen online veel meer geld doneren dan dat ze aan de deur zouden geven. Binnen een uur had ik al 100 euro opgehaald!

Zelfs onze oppas, die haar andere bijbaantjes door de coronacrisis kwijt is, heeft toch twee euro gedoneerd. Dat vind ik zo mooi en vrijgevig…  Juist nu willen mensen ervoor zorgen dat kinderen in armoede de benodigde hulp krijgen. Daar doen we het voor!”

Meer weten over collecteren voor Kinderhulp?
Themabeeld collecte 2021