Als ouder wil je maar één ding: dat je kind gelukkig is. Voor gezinnen die in armoede leven kan dit als een grote uitdaging voelen, want ook de allerkleinsten merken de gevolgen van armoede.. In Nederland leven ruim 55.000 kinderen van 0 tot en met 3 jaar in armoede. Natuurlijk is Kinderhulp er ook voor hen!

Alleen al luiers en voeding geven ouders met financiële problemen behoorlijk wat stress. Niet eens door een eventueel nachtelijk tijdstip, maar simpelweg vanwege de kosten. En er komt nog zoveel meer kijken bij (op)groeien. Denk aan kinderkleding, ieder jaar een passende jas en stevige schoenen om op te leren lopen. En een eigen kinderbedje met goed matras, educatief speelgoed, een fiets met zijwieltjes of die onmisbare zwemlessen.

Hoe pittig is het, als bij iedere centimeter groei ook de kosten en zorgen toenemen? Want de aandacht en energie die in financieel gepuzzel wordt gestoken, kan niet uitgaan naar het kind..

Vandaag lanceert Kinderhulp een webpagina waarop meer informatie te vinden is over onze hulp aan de allerkleinsten. Inclusief een video waarin jonge moeder Ashley vertelt wat armoede met je doet als moeder, wanneer je er plots alleen voor komt te staan. “Hoe kom ik aan luiers? Hoe kom ik aan voeding? Hoe kom ik aan kleertjes, een tweelingbox, een kinderwagen.. dat is allemaal hartstikke duur.”

Ga naar de pagina