De collecteweek is in volle gang! In heel het land komen onze collectanten in actie voor de kinderen en jongeren die in Nederland opgroeien in armoede. Het is mooi om te zien dat we het écht samen doen. We geven 8 gouden tips om van de collecteweek een rinkelend succes te maken!

Tip 1: Maak een avondwandeling

Collecteer tussen 17.00 uur en 20.30 uur, dan tref je de meeste mensen thuis. 

Tip 2: jouw bus heeft een QR-code

Heeft iemand geen kleingeld? Wijs ze op de mogelijkheid om te doneren via de QR-code op de collectebus. Laat de donateur de QR-code met zijn of haar telefoon scannen, en de donatie kan ook digitaal gedaan worden.

Tip 3: maak gebruik van de niet-thuis-ansichtkaarten

Is er iemand niet thuis? Gebruik dan de niet-thuis-ansichtkaarten om door de brievenbus te doen. Dankzij de QR-code ideaal voor een donatie achteraf! 

collecte huis aan huis tips

Tip 4: Collecteer samen

Samen collecteren is altijd gezelliger! Vraag iemand om samen met jou op pad te gaan. Heb je een kind? Neem hem of haar mee. Kinderen zijn vaak spontaan, leggen makkelijk contact en je kunt zo een goede link maken naar het werk van Kinderhulp.

Tip 5: Legitimatiebewijs van Kinderhulp op zak

Neem het legitimatiebewijs van Kinderhulp altijd mee op pad, mensen mogen daarnaar vragen. 

Tip 6: Breng mensen op de hoogte

Is er een buurtapp? Kondig dan van tevoren aan dat je met de collectebus langskomt. Inspiratie voor dat bericht:
Deze week is de collecte van Nationaal Fonds Kinderhulp. En dus kom ik, voor de ruim 300.000 kinderen die in ons land in armoede opgroeien, bij je langs de deur met de collectebus. Doneren kan met (klein) geld én ook mobiel. Dank je wel alvast!

Tip 7: Neem je glimlach mee

Blijf altijd vriendelijk! Je vertegenwoordigt tenslotte als collectant Kinderhulp. Een glimlach is op elke reactie een mooi antwoord.

Tip 8: Maak een digitale collectebus aan

En tot slot: overweeg om óók digitaal te collecteren voor Kinderhulp. Maak heel gemakkelijk jouw persoonlijke collectebus aan en verspreid deze digitaal in jouw omgeving. Dit is extra handig wanneer niet iedereen op loopafstand woont!

Succes en veel plezier met collecteren deze week!

Leestip