Volgens het Centraal Planbureau leven in 2024 bijna één miljoen mensen onder de armoedegrens. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. Daarom helpt Kinderhulp kinderen van 0 tot 21 jaar met iets groots of iets kleins. Een ingerichte kamer, laptop, schoolspullen, speelgoed, zwemlessen, nieuwe bril; wat er maar nodig is. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Tess. 

Tess is 6 jaar. Ze is de oudste thuis en heeft een broertje (5) en zusje (3). Haar papa en mama zijn gescheiden. Tess heeft hulp nodig. Haar mama is weer ziek. Even leek het of ze beter was. Even. Maar toen kwam de kanker weer terug. 

"Mama is ziek in haar buik. En ze wordt niet meer beter." – Tess (6)

Tess kan niet veel spelen met haar mama, een boekje lezen of naar de speeltuin. Haar moeder voelt zich niet goed door de chemo die ze krijgt. Ze kan daarom ook niet werken en krijgt een bijstandsuitkering. Heel vaak ziet Tess haar papa niet, maar ze weet dat hij doet wat hij kan om te helpen.

Tussen de chemo’s komt er een stop, zodat de moeder van Tess even kan bijkomen en wat tijd kan doorbrengen met de kinderen. Ze willen zoveel mogelijk herinneringen maken. Nu het nog kan.

Maar… er is niet zoveel geld. Hoe fijn zou het zijn als ze even een weekje naar een vakantiepark zouden kunnen samen? Dan kan Tess ook weer even onbezorgd kind zijn en genieten van de tijd samen met haar mama…

Dankzij de donateurs en partners van Kinderhulp genoot Tess, samen met haar moeder, broertje en zusje van een midweekje op een vakantiepark met alles erop en eraan.

Om de privacy te bewaken van de kinderen die we helpen, anonimiseren we de verhalen die we delen.

Leestip

Het verhaal van… Benthe

Volgens het Centraal Planbureau leven in 2024 bijna één miljoen mensen onder de armoedegrens. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Benthe.

Lees verder

Het verhaal van… Fay

Volgens het Centraal Planbureau leven in 2024 bijna één miljoen mensen onder de armoedegrens. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Fay.

Lees verder

Het verhaal van… Tess

Volgens het Centraal Planbureau leven in 2024 bijna één miljoen mensen onder de armoedegrens. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Tess.

Lees verder