Volgens het Centraal Planbureau leven in 2024 bijna één miljoen mensen onder de armoedegrens. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. Daarom helpt Kinderhulp kinderen van 0 tot 21 jaar met iets groots of iets kleins. Een ingerichte kamer, laptop, schoolspullen, speelgoed, zwemlessen, nieuwe bril; wat er maar nodig is. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Naomi. 

Vier jaar geleden veranderde het leven van Naomi drastisch: haar ouders gingen scheiden. Samen met haar moeder verhuisde Naomi naar een appartementje aan de rand van de stad. Sindsdien is het haar nog niet gelukt om zich er echt op haar gemak te voelen.

“Mama, ik kan niet slapen, ik ben bang”, zegt de achtjarige Naomi tegen haar moeder. Ze heeft last van buikpijn en ze kan maar moeilijk in slaap komen. Ze is bang om naar bed te gaan, want ze voelt zich niet fijn in haar slaapkamer. Het bed ruikt vreemd, het is koud en er schijnt fel licht naar binnen van de lantaarnpalen op straat.

"Mama, ik kan niet slapen, ik ben bang." – Naomi (8)

Samen met haar moeder haar kamer opknappen is geen optie. De financiële middelen zijn er niet. Er is geen geld om haar vieze matras te vervangen door een schone, om een goed dekbed aan te schaffen voor de warmte of om gordijnen te kopen tegen het licht van buiten.

Haar slaapkamer ziet er anders uit dan die van kinderen uit haar klas. Daarom durft ze geen vriendinnetjes mee naar huis te nemen. Ze denkt dat ze haar kamer niet mooi zouden vinden. En veel te spelen is er niet.

Samen met de maatschappelijke organisatie hebben we gezorgd voor een nieuwe inrichting en opknapbeurt voor Naomi’s slaapkamer. Zodat Naomi zich thuis kan voelen en eindelijk met een veilig gevoel kan slapen.

Om de privacy te bewaken van de kinderen die we helpen, anonimiseren we de verhalen die we delen.

Leestip

Het verhaal van… Liang

In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Dit verhaal gaat over Liang, een 5-jarige jongen die samen met zijn moeder woont. Hij wil samen met zijn vriendjes crossen op de fiets, maar hij heeft geen fiets. Zijn moeder heeft geen geld voor een nieuwe en geen tijd om mee te gaan naar het park.

Lees verder

Het verhaal van… Mateo

In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Dit verhaal gaat over een veelbelovend 17-jarig talent, Mateo. Mateo wil zijn dromen najagen, maar soms kost het najagen van dromen geld. En dat heeft Mateo niet.

Lees verder

Het verhaal van… Demi

In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Dit verhaal gaat over Demi, een meisje dat in de noodopvang woont. Ze maakt zich zorgen of haar beugel er straks wel uit kan want dit brengt kosten mee. Kosten waar ze niet voor verzekerd zijn.

Lees verder