De stijgende prijzen in ons land zorgen voor stress en geldzorgen. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. Daarom helpt Kinderhulp kinderen van 0 tot 21 jaar met iets groots of iets kleins. Een ingerichte kamer, laptop, schoolspullen, speelgoed, zwemlessen, nieuwe bril; wat er maar nodig is. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Lex.

Lex is een vrolijke jongen van 7 jaar. Hij heeft een zus van 11 en ze wonen samen met hun papa en mama aan de rand van de stad. Er is weinig geld, maar de ouders van Lex hebben ook hele andere zorgen, naast de geldzorgen die er zijn. Lex zijn zus is chronisch ziek en heeft veel zorg nodig, iets waar de ouders van Lex continu mee bezig zijn.

Voor Lex zijn de geldzorgen soms lastig te begrijpen, helemaal in deze tijd van het jaar. Lex bladert glunderend door een speelgoedboek dat door de brievenbus is gekomen. Hij knipt alles uit wat hij leuk vindt en plakt het op een velletje papier. Ondertussen merkt Lex dat mama zorgelijk heen en weer loopt. ‘Is ze niet blij dat Sinterklaas er is?’, vraagt hij zich af. Lex raakt even verzonken in zijn gedachten en denkt aan al dat mooie speelgoed, dat hij ook steeds op televisie ziet in de reclames. Blij denkt hij aan pakjesavond en hij is nieuwsgierig wat Sinterklaas hem van zijn verlanglijstje gaat geven.

"Is ze niet blij dat Sinterklaas er is?"- Lex (7)

De moeder van Lex loopt nog wat te rommelen om hem heen, Lex ziet mama spieken naar zijn verlanglijstje. Ze kijkt een beetje moeilijk en lijkt wat gestrest, maar al snel haalt hij z’n schouders op en gaat verder met waar hij mee bezig is.

“Ik heb mijn schoen al gezet!” vertelt Lex, “die halen we morgen op bij de winkel, als mama boodschappen gaat doen. Ook die van mijn zus.”

Ondertussen ziet Lex inmiddels elke dag het Sinterklaasjournaal op school en vertelt vol enthousiasme thuis tijdens het eten wat er gebeurd is. Ook vertelt Lex nog dat de juf heeft gezegd dat álle kinderen na pakjesavond, iets wat ze gekregen hebben van Sinterklaas, mee mogen nemen naar school. Lex merkt dat papa en mama helemaal niet zo enthousiast zijn als hij. Wat gek! Al snel beginnen papa en mama over iets anders te praten. De ziekenhuisafspraken die ze hebben de komende tijd en wie van hen naar welke afspraak mee kan gaan.

Dankzij Actie Pepernoot van Kinderhulp konden de ouders van Lex tóch een Sinterklaascadeautje voor hem kopen. Iets dat bovenaan zijn verlanglijstje pronkte. Zo kon ook Lex een cadeautje meenemen naar school en daar vol enthousiasme over vertellen!

Om de privacy te bewaken van de kinderen die we helpen, anonimiseren we de verhalen die we delen.

Leestip

Het verhaal van… Mateo

In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Dit verhaal gaat over een veelbelovend 17-jarig talent, Mateo. Mateo wil zijn dromen najagen, maar soms kost het najagen van dromen geld. En dat heeft Mateo niet.

Lees verder

Het verhaal van… Demi

In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Dit verhaal gaat over Demi, een meisje dat in de noodopvang woont. Ze maakt zich zorgen of haar beugel er straks wel uit kan want dit brengt kosten mee. Kosten waar ze niet voor verzekerd zijn.

Lees verder

Het verhaal van… Sita

In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Sita is net 13 geworden en ervaart veel stress thuis. Haar ouders maken ruzie over geld en ze wordt gepest op school omdat ze joggingsbroeken draagt. Ze hoort er niet bij…

Lees verder