Volgens het Centraal Planbureau leven in 2024 bijna één miljoen mensen onder de armoedegrens. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. Daarom helpt Kinderhulp kinderen van 0 tot 21 jaar met iets groots of iets kleins. Een ingerichte kamer, laptop, schoolspullen, speelgoed, zwemlessen, nieuwe bril; wat er maar nodig is. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Fay. 

Fay is een tiener van 14 jaar oud. Al bijna haar hele leven zwerft Fay rond, omdat haar ouders niet voor haar kunnen zorgen. Na een aantal keren op een crisisgroep te zijn geplaatst, woont Fay nu in een behandelgroep. Fay wordt hier geholpen om de trauma’s te verwerken die ze tijdens haar jeugd heeft opgelopen. “Kleine stapjes ga ik nu al vooruit. Maar ik hoop dat ik snel terecht kan voor behandeling bij de GGZ en dat ik dan wat grotere stappen kan maken!”, vertelt ze dapper.

"Kleine stapjes ga ik vooruit" – Fay (14)

Fay is ondanks haar verleden een optimistisch meisje. Ze is creatief, kan goed tekenen, en haar grootste wens is om later striptekenaar te worden. Fay is nog jong en kan op dit moment nog geen bijbaantje nemen. Al kijkt ze daar wel naar uit. Gewoon lekker haar ding doen, net als haar vriendinnen. Erbij horen, net als elke andere tiener.

Maar zo voelt Fay zich niet altijd. Ze durft langzaamaan eindelijk weer naar buiten te gaan, waarbij de verbinding met de groep en haar hulpverlener erg belangrijk is, mocht er iets misgaan. Maar haar telefoon is oud, valt steeds vaker uit en is moeilijk op te laden. De telefoon is haar hulplijn, haar verbinding met de buitenwereld. Net nu ze kleine stapjes vooruit heeft gezet, ziet ze haar wereldje weer steeds kleiner worden. Want zonder haar hulplijn redt ze het niet…

Via Kinderhulp kreeg Fay budget voor een nieuwe, simpele, goedwerkende smartphone, die ze samen met haar hulpverlener ging kopen in de stad.

Om de privacy te bewaken van de kinderen die we helpen, anonimiseren we de verhalen die we delen.

Leestip

Het verhaal van… Benthe

Volgens het Centraal Planbureau leven in 2024 bijna één miljoen mensen onder de armoedegrens. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Benthe.

Lees verder

Het verhaal van… Fay

Volgens het Centraal Planbureau leven in 2024 bijna één miljoen mensen onder de armoedegrens. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Fay.

Lees verder

Het verhaal van… Tess

Volgens het Centraal Planbureau leven in 2024 bijna één miljoen mensen onder de armoedegrens. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Tess.

Lees verder