De stijgende prijzen in ons land zorgen voor stress en geldzorgen. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. Daarom helpt Kinderhulp kinderen van 0 tot 21 jaar met iets groots of iets kleins. Een ingerichte kamer, laptop, schoolspullen, speelgoed, zwemlessen, nieuwe bril; wat er maar nodig is. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Demi.

Demi is een tienermeisje, net als elk ander tienermeisje. Bijna dan. Demi woont al een tijdje met haar moeder en 2 broertjes in de noodopvang. Het opgroeien in de noodopvang is moeilijk. Het niet hebben van een eigen huis, een eigen kamer waar je je in kan terugtrekken. Dat vindt Demi het lastigste. Soms wil je gewoon even alleen zijn als je dag op school niet zo leuk is geweest.

In plaats daarvan komt ze ‘thuis’ in de noodopvang, waar ze direct geconfronteerd wordt met alles wat bij hun geldzorgen komt kijken. Demi ziet hoe haar moeder de hoop verliest om een nieuwe woning te vinden, vanwege de woningcrisis is dit nog steeds niet gelukt. Vaak is haar moeder in gesprek met iemand die probeert te helpen. Heel fijn, maar Demi droomt van een leven waar ze gewoon thuis kan komen van school, haar moeder haar opwacht met een lach en een kopje thee om te vragen hoe haar dag was. En zij lacht terug. Zonder beugel!

"Ik kan er niet met mijn moeder over praten. Ze is met andere dingen bezig, waardoor ze niet echt aandacht voor mij heeft" – Demi

Inmiddels heeft Demi al 1,5 jaar een beugel. Over een half jaartje mag ‘ie eruit! Hoewel Demi daarnaar uitkijkt, heeft ze ook gemengde gevoelens. Ze heeft meegekregen dat haar moeder al een tijdje de orthodontiekosten niet meer kan betalen. Haar moeder moest een regeling treffen en elke maand, wanneer Demi de orthodontist binnenstapt voor de controle, schaamt ze zich een beetje. Ze schaamt zich omdat ze achterlopen met betalen, en dan voelt ze ook nog eens geldstress. Want elke afspraak betekent, dat er weer een rekening bovenop komt!

Demi is ook bang. Bang dat haar beugel er niet uitgehaald kan worden door de hoge kosten. Ze durft haar moeder er niet naar te vragen, maar onlangs heeft ze haar moeder erover horen praten met iemand van het buurtteam. Ze waren aan het kijken naar zorgverzekeringen, maar overal bleken lange wachttijden te zijn, waardoor de kosten niet gedekt zouden worden de komende maanden. Wachttijden van een jaar… Dat is toch te lang om te wachten met het weghalen van de beugel, terwijl dit al bijna mag van de ortho! Demi raakt er gestrest van.

Met de steun van Kinderhulp voelt Demi eindelijk een last van haar schouders afvallen. Wij vergoeden haar orthodontiekosten, zodat zij vol vertrouwen naar de toekomst kan kijken. Over een halfjaar kan ze met een stralende glimlach de wereld tegemoet treden, zonder financiële zorgen.

Om de privacy te bewaken van de kinderen die we helpen, anonimiseren we de verhalen die we delen.

Leestip

Het verhaal van… Mateo

In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Dit verhaal gaat over een veelbelovend 17-jarig talent, Mateo. Mateo wil zijn dromen najagen, maar soms kost het najagen van dromen geld. En dat heeft Mateo niet.

Lees verder

Het verhaal van… Demi

In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Dit verhaal gaat over Demi, een meisje dat in de noodopvang woont. Ze maakt zich zorgen of haar beugel er straks wel uit kan want dit brengt kosten mee. Kosten waar ze niet voor verzekerd zijn.

Lees verder

Het verhaal van… Sita

De stijgende prijzen in ons land zorgen voor stress en geldzorgen. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Sita.

Lees verder