Volgens het Centraal Planbureau leven in 2024 bijna één miljoen mensen onder de armoedegrens. Dit heeft een enorme impact op honderdduizenden kinderen en jongeren. Daarom helpt Kinderhulp kinderen van 0 tot 21 jaar met iets groots of iets kleins. Een ingerichte kamer, laptop, schoolspullen, speelgoed, zwemlessen, nieuwe bril; wat er maar nodig is. In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Vandaag het verhaal van Benthe.

Benthe is 8 jaar en zit in groep 5. Ze is creatief, vrolijk, maar ook echt een stoere meid. Ze wil misschien wel op taekwondo in haar nieuwe dorp. Benthe, haar zusje, vader en moeder zijn een aantal maanden geleden verhuisd.

Benthe moest even wennen aan de grote veranderingen. Ze is hoogsensitief. “Ik hou er niet van als alles ineens anders is”, vertelt Benthe. Inmiddels is ze een beetje gewend aan haar nieuwe school, haar nieuwe klasgenootjes en de nieuwe bibliotheek waar ze vaak te vinden is. Benthe en haar zusje hebben geen laptop voor schoolwerk, zoals hun andere klasgenootjes.

“Voor school moet ik nu werkstukken maken. Of soms een presentatie. Mijn zus ook hoor. We gaan dan vaak naar de bieb want daar hebben ze computers! Soms moeten we wachten tot er een plekje vrijkomt, en soms zijn ze stuk. Dan moeten we een ander keertje terugkomen.”

"Ik ga vaak naar de bieb want daar hebben ze computers"- Benthe (8)

De vader van Benthe werkt in een restaurant en verdient nét genoeg om rond te komen. De moeder van Benthe werkt niet omdat ze chronisch ziek is. Extraatjes zitten er niet in, en sparen lukt ook niet. Een lening voor een laptop kunnen ze zich niet veroorloven. Maar een eigen laptop voor schoolwerk zou een wereld van verschil maken voor Benthe en haar zusje.

Via Kinderhulp kreeg Benthe budget voor een simpele maar goedwerkende laptop. De laptop waarop ze afgelopen maand haar eigen spreekbeurt kon voorbereiden. Trots stond ze voor de klas!

Om de privacy te bewaken van de kinderen die we helpen, anonimiseren we de verhalen die we delen.

Leestip

Het verhaal van… Liang

In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Dit verhaal gaat over Liang, een 5-jarige jongen die samen met zijn moeder woont. Hij wil samen met zijn vriendjes crossen op de fiets, maar hij heeft geen fiets. Zijn moeder heeft geen geld voor een nieuwe en geen tijd om mee te gaan naar het park.

Lees verder

Het verhaal van… Mateo

In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Dit verhaal gaat over een veelbelovend 17-jarig talent, Mateo. Mateo wil zijn dromen najagen, maar soms kost het najagen van dromen geld. En dat heeft Mateo niet.

Lees verder

Het verhaal van… Demi

In deze rubriek geven wij een inkijkje in de verhalen van de kinderen die we helpen. Dit verhaal gaat over Demi, een meisje dat in de noodopvang woont. Ze maakt zich zorgen of haar beugel er straks wel uit kan want dit brengt kosten mee. Kosten waar ze niet voor verzekerd zijn.

Lees verder