Door het hele land komen volwassenen én kinderen in actie om geld in te zamelen voor onze Actie Pepernoot. Grote acties, kleine acties… allemaal even prachtig! We lichten er een aantal uit.

Zoals Jazz en Manoe op de foto hieronder. Na een spreekbeurt over Kinderhulp gingen ze direct aan de slag. Statiegeldflessen inzamelen, zelfgemaakte armbandjes verkopen. In een mum van tijd zamelden ze €26,40 in. Dat betekent 1 donatie, 1 magische pakjesavond voor een ander kind en dus vooral 1 ontzettend grote glimlach op 5 december!

En Kim, die een actie aanmaakte op ons actieplatform. “Helaas zie ik op mijn werk teveel van dit soort gezinnen voorbij komen. Voor deze kinderen zit pakjesavond er niet in. Actie Pepernoot zorgt al jaren voor cadeautjes voor kinderen in gezinnen die in armoede opgroeien. Elk kind verdient pakjesavond!” De teller staat al op €320, dankjewel Kim!

En wat denk je van de Schakelklas uit Grootebroek? Dat kinderen soms in armoede opgroeien en worden overgeslagen door Sinterklaas, dat vonden deze leerlingen onvoorstelbaar. Allemaal hielpen ze daarom mee om posters en flyers te maken waarmee donaties werden gevraagd. De teller staat inmiddels op €80. Daarmee kunnen we al drie kinderen een magische pakjesavond bezorgen!

En ook Annika kwam online in actie en zamelde al €335 in aan donaties! “In ons toeleven naar het sinterklaas- en kerstfeest, zijn we zo druk met zoveel dingen. Dit jaar wil ik niet alleen aan ‘mijn gezin en familie’ denken met de feestdagen en even stilstaan bij de kinderen in Nederland die het moeilijk hebben.”

Hana lieve sint
Afbeelding van instagram.com/yhana.nl/

En op ons actieplatform springt de actie van Hana er met staf en wimpel bovenuit. Ook op Instagram en nieuwssites kon je er niet omheen deze week. “Lieve Sinterklaas, ik hoop dat u mij niet bent vergeten. Of ben ik niet lief geweest? Sorry.” Hana’s briefjes aan Sinterklaas verwoorden pijnlijk en raak hoe zij zich vroeger voelde als kind van vluchtelingouders, wanneer ze wéér een leeg schoentje aantrof.. Met haar actie zorgde ze voor veel bewustzijn, en in een week tijd haalde ze al het waanzinnige bedrag van €26.000,- op!

We doen het écht samen

Hoe je in actie komt en hoeveel je ophaalt, het maakt niet uit. Bij Kinderhulp zijn we álle actievoerders en álle donateurs ontzettend dankbaar. Samen maken we het verschil voor kinderen die opgroeien in armoede. Met tóch dat Sinterklaascadeautje.

Wil jij meer weten over Actie Pepernoot?