Vandaag deelden wij de eerste van de hopelijk duizenden ‘Zomerpretpakketten’ uit bij Stadsboerderij Griftsteede in Utrecht. De pakketten zorgen voor een beetje extra pret voor kinderen die in armoede leven. Kinderhulp hoopt dit voor duizenden kinderen mogelijk te kunnen maken. De campagne voor Actie Zomerpret is in volle gang.

Een blij jongetje krijgt zijn Zomerpretpakket

“Opgroeien in armoede is pittig. Ook in de zomer. Want die duurt lang als er thuis nergens geld voor is, soms zelfs niet voor een ijsje. Terwijl de zomers van vriendjes en buurtkinderen wél gevuld zijn met leuke dingen.” zegt Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp, vol overtuiging. “Ook dit jaar zijn er ongetwijfeld veel gezinnen die de zomer in en om het huis doorbrengen, maar voor kinderen in gezinnen met een krappe beurs is dat standaard.” Kinderhulp gunt ook deze kinderen een beetje extra pret en heeft als doel dit jaar 6.000 Zomerpretpakketten uit te delen.

Help jij mee met de laatste loodjes?

De zomerse tassen werden enthousiast ontvangen door de kinderen. “Een bal om te voetballen én naar de bioscoop, mijn zomervakantie wordt een dikke 10!” riep een tienjarig jongetje. En ook de creatieve dingen uit het pakket vielen in de smaak. Tayri (11): “Het leukste vond ik het schetsboek en de aquarelverf. Ik hou van tekenen, later wil ik modeontwerpster worden!”.

“Een voetbal én naar de bioscoop, mijn zomervakantie wordt een dikke 10!”

Grote vraag naar Zomerpretpakketten

Voor het zesde jaar op rij helpt Kinderhulp kinderen in armoede deze zomer met een beetje extra pret. De reacties zijn telkens weer overweldigend en de vraag neemt ieder jaar toe. Vorig jaar kon Kinderhulp dankzij vele donateurs, sponsoren en vrijwilligers duizenden pakketten uitdelen, een enorme stijging sinds de start in 2017. De aanvragen voor dit jaar lopen al snel op, daarom voert Kinderhulp campagne om dit jaar 6.000 kinderen én tieners blij te kunnen maken met een Zomerpretpakket. Kijk voor meer informatie op www.kinderhulp.nl/zomerpret.

Meer over Actie Zomerpret

Dubbel zoveel aanvragen, minder donaties

Naast de grote vraag naar Zomerpretpakketten zijn ook de reguliere aanvragen toegenomen. Kinderhulp ontvangt gemiddeld 100 aanvragen per dag. Dat is een verdubbeling ten opzichte van twee jaar geleden. “We sluiten niet uit dat dit nog verder gaat stijgen”, zegt Jan Wezendonk bezorgd. Kinderhulp ziet dat door de gestegen prijzen voor bijvoorbeeld gas en boodschappen meer mensen in de problemen komen. Jan vervolgt: “Dat betekent aan de ene kant dat er meer mensen onze hulp nodig hebben, maar aan de andere kant ook dat donateurs minder te besteden hebben en dat onze donaties minder worden. Iets wat ons echt grote zorgen baart als deze ontwikkeling zich doorzet.”