Vandaag deelde Kinderhulp de eerste van de hopelijk zevenduizend “Zomerpretpakketten” uit bij trampolineparadijs Flight Deck 53 in Hilversum. Een zomers kinderfeestje vormde het decor van de bijzondere actie. Niemand minder dan wethouder Gerben van Voorden reikte het eerste pakket uit.

NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal was bij het uitdeelmoment aanwezig. Bekijk hieronder de rapportage.

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.

Voetbal en dagje uit

De zomerse tassen werden enthousiast ontvangen door de kinderen. “Wow, eindelijk weer een bal. Ik heb al heel lang geen bal meer!”, riep een achtjarig jongetje. Ook Maria was erg enthousiast: ‘”Ik ga nooit naar een pretpark, zitten er echt kaartjes in voor een pretpark?!” riep ze verrukt.

Kinderhulp gunt álle kinderen een zomer vol pret en heeft als doel dit jaar 7.000 Zomerpretpakketten uit te delen. “Opgroeien in armoede is pittig. Ook in de zomer. Want die duurt lang als er thuis nergens geld voor is, soms zelfs niet voor een ijsje. Terwijl de zomers van vriendjes en buurtkinderen wél gevuld zijn met leuke dingen,” zegt Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp, vol overtuiging.

”Ik ga nooit naar een pretpark, zitten er echt kaartjes in voor een pretpark?!”

Kansengelijkheid

“Wij vinden het belangrijk dat alle Hilversumse kinderen kunnen meedoen, ook de kinderen die opgroeien in gezinnen met weinig geld. Dit draagt bij aan kansengelijkheid van kinderen en hun ontwikkeling. De gemeente Hilversum waardeert daarom de inzet van Kinderhulp enorm”, aldus Gerben van Voorden, wethouder zorg en samenleving van de gemeente Hilversum.

IMG 6815Lenka de Hoogh

Grote vraag naar Zomerpretpakketten

Voor het zevende jaar op rij helpt Kinderhulp kinderen in armoede deze zomer met een beetje extra pret. Een Zomerpretpakket is een rugzak boordevol leuke spullen en zomerse avonturen. De reacties zijn steeds weer overweldigend en de vraag neemt ieder jaar toe. Vorig jaar kon Kinderhulp dankzij vele donateurs, sponsoren en vrijwilligers zesduizend pakketten uitdelen, een enorme stijging sinds de start in 2017. De aanvragen voor dit jaar lopen al snel op, daarom voert Kinderhulp campagne om dit jaar 7.000 kinderen én tieners blij te kunnen maken met een Zomerpretpakket.

Lees meer over Actie Zomerpret

Dubbel zoveel aanvragen, minder donaties

Naast de grote vraag naar Zomerpretpakketten zijn ook de reguliere aanvragen toegenomen. Kinderhulp ontvangt gemiddeld 100 aanvragen per dag. Dat is een verdubbeling ten opzichte van twee jaar geleden. “We sluiten niet uit dat dit nog verder gaat stijgen”, zegt Jan Wezendonk bezorgd. Kinderhulp ziet dat door de gestegen prijzen meer mensen in de problemen komen. Jan vervolgt: “Dat betekent aan de ene kant dat er meer mensen onze hulp nodig hebben, maar aan de andere kant ook dat donateurs minder te besteden hebben en dat onze donaties minder worden. Iets dat ons echt grote zorgen baart als deze ontwikkeling zich doorzet.”

Help mee!

Donaties zijn nog steeds heel hard nodig. Help mee en geef ook een beetje zomerpret.

Doneer nu