Armoede kan iedereen overkomen. Ook gezinnen voor wie vóór de coronacrisis geen vuiltje aan de lucht was. Zo vertelde ook Claudia vandaag aan RTL. “Ik had niet verwacht dat wij ooit in deze situatie zouden komen. Je hebt alles goed voor elkaar; een koophuis, twee auto’s, we kwamen nooit wat tekort.”

Kinderhulp kwam via de Voedselbank in contact met Claudia. Nadat haar financiële situatie – onder invloed van de coronacrisis – een ommezwaai maakte, was het kopen van Sinterklaascadeautjes plots niet meer vanzelfsprekend. Kinderhulp sprong bij. Dankzij Actie Pepernoot kregen Claudia’s kinderen tóch een Sinterklaascadeautje.

In het RTL Nieuws deelde Claudia haar hele verhaal. Over hoe ze vanuit een goedlopende business tóch in geldzorgen belandde. Claudia heeft een bedrijf in de evenementensector. “Ik had heel veel evenementen, ik had heel veel klussen. Tja, en toen kwam corona en zag het er opeens heel anders uit.” De coronacrisis heeft Claudia en haar gezin hard geraakt, want plots van één inkomen leven, dat gaat niet vanzelf. Ze probeerden zoveel als mogelijk te schrappen en te minderen in hun lasten. Maar het was niet genoeg. Claudia besloot contact op te nemen met de Voedselbank. “Die waren héél vriendelijk en héél begripvol. Maarja, het was wel een heftige drempel om te nemen, zeker.” Claudia hoopt het nu uit te kunnen zingen tot de evenementenbranche weer opstart, zonder in de schulden te komen.

De situatie die Claudia schetst werd in de RTL Nieuws uitzending breder herkend en onderstreept. Ook schuldhulporganisaties zien dat steeds meer ZZP’ers door de coronacrisis in de financiële problemen raken. Kinderhulper Ilse reageerde in de uitzending: “Ik begrijp dat je denkt dat dit je nooit gaat overkomen. En dat je je misschien schaamt, en denkt dat je het nog wel even redt. Het is bewonderenswaardig dat deze groep het zo lang volhoudt. Maar weet dat er hulp is!”

Het hele interview met Claudia terugkijken? Dat kan hier: Door corona naar voedselbank: ‘Ik wil er zonder schulden doorkomen’ | RTL Nieuws

Sam& voor alle kinderen

Om te voorkomen dat de kinderen de dupe worden van de coronacrisis, biedt het samenwerkingsverband Samen voor alle kinderen (Sam&), waar Kinderhulp onderdeel van is, de helpende hand aan gezinnen die nu tijdelijk financieel in de knel komen. Heb jij hulp nodig? Of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kijk op www.samenvoorallekinderen.nl