Als wij zeggen: “collecteren”, dan denk je vast aan met een rammelende collectebus langs de deuren. Maar wist jij dat collecteren ook digitaal kan? Met jouw digitale collectebus hoef je niet naar buiten, en kun jij vanaf je bankstel voor een volle collectebus zorgen. Jouw digitale collectebus is zo aangemaakt. Verspreid jouw persoonlijke link en mensen doneren via internetbankieren. We geven 7 gouden tips om van jouw digitale collectebus een rinkelend succes te maken!

Maak hier jouw digitale collectebus aan

Tip 1: Deel jouw motivatie

Tijdens het aanmaken van jouw digitale collectebus kan je aangeven waarom je collecteert. Heb jij een persoonlijke reden of motivatie om te collecteren? Vertel dit in het tekstvak. Op deze manier maak je jouw digitale collectebus persoonlijk en weten mensen precies waarom jij het belangrijk vindt dat kinderen die in Nederland in armoede opgroeien geholpen worden. 

Maak een berichtje met jouw motivatie en vraag vriendelijk of diegene geld zou willen doneren. Zet de link van jouw digitale collectebus erbij. Het bericht is klaar om verzonden te worden.

Is het de eerste keer dat je digitaal collecteert? Misschien vind je het dan wel fijn om de link eerst via WhatsApp naar een paar bekenden te sturen. Zo kom je erachter hoe het collecteren werkt. Is dit allemaal goed gegaan? Verstuur dan jouw berichtje naar anderen. Dit kan via een persoonlijk bericht of via een bericht in groepsapps. 

Tip 3: Maak gebruik van de kracht van sociale media 

Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Heb jij een profiel op deze kanalen? Dan kun je ook hier jouw digitale collectebus verspreiden. Maak een bericht op jouw profiel, typ ook hier kort je motivatie en plaats de link van jouw digitale collectebus in het bericht.

Emma digicollectant

Tip 4: Stuur een e-mail

Deel jouw collectebus via de mail. Laat ook hier weten waarom je collecteert. Dit kan met hetzelfde berichtje als op sociale media, maar je kan het ook een beetje aanpassen. Let er wel op dat je de link naar je digitale collectebus niet verandert. 

Tip 5: Deel je tussenstand 

Blijf mensen af en toe op de hoogte houden van je tussenstand! Dit is een leuke manier om extra aandacht te geven aan jouw digitale collectebus, en een goede reden om nog een keer de link te verspreiden. Het kan maar zo zijn dat mensen je digitale collectebus nog niet hebben gezien. 

Tip 6: Maak het nog persoonlijker

Maak je oproep nog persoonlijker met een kort filmpje van jezelf. Vertel hierin jouw motivatie om te collecteren en spoor mensen aan om te doneren. Tip: Deel wel altijd de link naar je digitale collectebus. 

Tip 7: Samen maken we ons sterk tegen kinderarmoede

Vraag daarom je netwerk en naasten om ook jouw digitale collectebus te delen. Op deze manier zorg je ervoor dat nog meer mensen weten van het bestaan van jouw digitale collectebus. 

Maak hier jouw digitale collectebus aan

Veel plezier met collecteren! 

Leestips