Door het hele land komen volwassenen, kinderen, bedrijven, stichtingen en verenigingen in actie om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede. Fantastisch! We lichten regelmatig een bijzondere actie uit. Vandaag: Lucy Woesthoff met haar bijzondere ‘charity closet sale’ voor onze #geefzewarmte campagne.

Nadat ze het videoportret van moeder Nicole zag was Lucy Woesthoff diep geraakt. “Ik heb zoveel respect en bewondering voor deze sterke moeder en vrouw. Maar mijn respect en bewondering zal haar – of andere gezinnen die met armoede worstelen – niet helpen. Ik vind dat elk kind warme kleding zou moeten hebben in de winter. Daarom heb ik besloten om een verkoop van mijn kledingkast (en die van mijn kinderen) te organiseren, hier op Instagram. 100% van de opbrengst doneer ik aan Nationaal Fonds Kinderhulp.”

Dit hartverwarmende bericht plaatste Lucy eind december op Instagram. Niet lang daarna verscheen een heuse ‘charity closet sale’ op een speciaal Instagramaccount, waar al gauw meer dan 2.000 geïnteresseerde volgers zich aandienden. Kledingstuk na kledingstuk werd te koop aangeboden, de biedingen stroomden binnen en de resultaten waren waanzinnig. Aan het einde van de online sale maakte Lucy de opbrengst bekend: maar liefst €3.375,- voor Kinderhulp!

Collage Lucy

#geefzewarmte

Als donatie voor onze ‘Geef ze warmte’ campagne zetten wij deze opbrengst in om kinderen en jongeren in armoede te voorzien van goede kleding. Een warme winterjas, goede passende schoenen of een set kleding na een groeispurt. Net wat een kind écht nodig heeft. Namens alle kinderen die we kunnen helpen: heel veel dank aan Lucy en alle bieders voor deze prachtige actie!

Wil jij – net als Lucy – in actie komen voor Kinderhulp? Fantastisch! Neem een kijkje op ons actieplatform en start een actie!

Leestip