Het startsein wordt gegeven in 3, 2, 1… de Kinderhulpcollecte is van start! En dat op deze bijzondere dag: de Dag van de Kinderarmoede. Kinderhulp heeft deze dag in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor kinderarmoede in Nederland. Want misschien zie je het niet direct om je heen, maar ruim 300.000 kinderen in Nederland groeien op in armoede.

image 1

Help je mee?

“Vier” deze bijzondere dag met ons mee door wat te geven in onze collectebus. Alle donaties – groot of klein – maken een verschil voor een kind dat opgroeit in armoede. Want een collectebus van €150 is al goed voor een tweedehands fiets. En dat is zoveel meer dan een vervoermiddel. Een eigen fiets betekent erbij horen. Vrijheid. Zelf op pad, samen met vriendjes en vriendinnetjes. En hoewel dat onbetaalbaar is, zijn er wel donaties voor nodig!

Ik doneer direct

Voor wie we collecteren?

Dat doen we voor kinderen zoals Davie van 8 jaar oud. Een dappere jongen die met weinig tevreden is. Maar dat hij nog niet kan fietsen zoals zijn vriendjes, dat maakt hem soms onzeker. De fiets van z’n vader is te groot, en het peuterfietsje van z’n zusje te klein. Davie heeft een eigen fiets nodig om op te leren fietsen. Maar daar hebben zijn ouders geen geld voor. Terwijl een fiets hem zoveel vrijheid en zelfvertrouwen zou geven…

Iedere euro telt

Voor Davie en al die andere kinderen en jongeren in armoede komen wij in actie. Duizenden collectanten gaan deze week de straat op, huis-aan-huis, gewapend met een collectebus. Ook kun je online onze collectanten tegenkomen, met een digitale collectebus. Weet dat iedere euro telt.

Ik geef nu aan de Kinderhulpcollecte

Tip! Jouw eigen digitale collectebus aanmaken kan natuurlijk ook nog steeds. In drie minuten ben je digitaal collectant, zodat je je omgeving kunt vragen ons ook te steunen. 

Namens alle kinderen en jongeren, ontzettend bedankt!

image

Leestip