Volgens de meest recente cijfers leven ruim 300.000 kinderen in armoede. Zelfs de dagelijkse dingen zijn voor hen niet vanzelfsprekend: ze hebben geen fiets, geen winterjas en warme schoenen in de winter en gaan soms zonder ontbijt naar school…

Nationaal Fonds Kinderhulp ontvangt gemiddeld 1.155 hulpverzoeken per maand. Deze aanvragen komen vanuit maatschappelijke organisaties die betrokken zijn bij de kinderen die het betreft. Kinderhulp is er voor deze kinderen! Dat is mogelijk dankzij al onze donateurs, bedrijvensponsors,  ambassadeurs en collecte-vrijwilligers. Erik Schuring bijvoorbeeld: 

collectant in beeld

Erik: “De situatie waarin kinderen terecht komen is nooit hun eigen keuze.”
Al 17 jaar lang zet Erik, al 30 jaar getrouwd met Diana, vader van 2 zoons en onderzoeker bij TNO, zich in voor Kinderhulp! Eerst een aantal jaren als collectant, maar al vrij snel daarna ook als Plaatselijk organisator. En naar eigen zeggen nog altijd met veel plezier. 

De hele wereld op mijn schouders nemen…
“Ik voel me erg betrokken bij sociale problemen. Natuurlijk kan ik niet de hele wereld op mijn schouders nemen. Maar als ik lokaal wat bij kan dragen, zal ik dat doen. Ik doe dat ook het liefst zelf. En ook voor mij geldt dat ik er graag voor beloond wordt. Die beloning is er voor mij als ik iemand verder heb kunnen helpen en diegene daarvoor zijn/haar dankbaarheid laat zien.”

Volwassen verantwoordelijkheid
“Ik ervaar bij Kinderhulp een direct contact en korte lijnen tussen de collectant en wat Kinderhulp realiseert. Kinderhulp biedt ook kleinschalige hulp, dus heel gericht voor een specifiek kind. Daarvan zijn er niet veel fondsen in Nederland. En dan waarom kinderen? Dat is een groep waar we als volwassenen verantwoordelijk voor zijn.”

Samen betrokken
“Omdat ik zelf ook als Plaatselijk organisator werk, vind ik het belangrijk om ‘mijn’ collectanten op de hoogte te houden en te betrekken bij wat er met het geld gebeurt. Daarmee bouw je ook een persoonlijke band op. De collectanten zijn hier over het algemeen ook dankbaar voor. Momenteel heb ik een pool van 21 collectanten (inclusief mijzelf). Natuurlijk kan niet iedereen elk jaar en valt er ook wel eens iemand af. Samen vangen we dit op!”

Bij twijfel? Doen!
“Als je twijfelt, doe het gewoon een keer. Het geeft veel voldoening, mij in elk geval, om kinderen te kunnen helpen. Ook omdat het kinderen in Nederland betreft waarbij geloof of afkomst geen rol speelt.”

Ook helpen? Een avond collecte lopen maakt al een verschil! Meld je aan via kinderhulp.nl/collecte