Speciaal voor kinderen en jongeren die in armoede opgroeien organiseerde Stichting Studiezalen op een woensdagmiddag een speciale buurtbarbecue. In de Amsterdamse wijk Osdorp genoten mensen volop van een gezellige middag, waar buurtbewoners samenkwamen en zich gezien voelden. “Het zorgt voor verbinding.”

“In de wijk is er veel verborgen armoede. Mensen zitten soms een week zonder geld en kunnen dan geen boodschappen doen”, vertelt Nassa Baladi van Stichting Studiezalen. Het was duidelijk dat deze bijzondere samenkomst, ondanks de slechte weersvoorspelling, moest doorgaan.

Goede sfeer tijdens de barbecue geeft energie

Er verzamelen zich steeds meer mensen rondom de barbecue waar het vlees wordt gebraden. Kinderen spelen op het springkussen en ouders kletsen met elkaar. “De barbecue zorgt voor verbinding, de buurt komt samen. Dit is echt een lichtpuntje! Mensen voelen zich gezien en het geeft nieuwe energie om de dagen door te komen”, vertelt Nassa enthousiast.

De wind en regen maken gedurende de middag plaats voor een heerlijk zonnetje. Mensen genieten zichtbaar van het moment. “Het is een feest voor hen. Een vader gaf aan dat hij al zes maanden geen vlees heeft gegeten, omdat hij er geen geld voor heeft. Deze barbecue maakt echt een verschil”, benadrukt Nassi.

Stichting Studiezalen steunt jongeren bij school

Stichting Studiezalen werkt nauw samen met Kinderhulp. De organisatie biedt jongeren niet alleen een fysieke plek om huiswerk te maken, maar ook uitgebreide ondersteuning en begeleiding. Door naast het kind en het gezin te staan, signaleren ze hun behoeften en kunnen ze structurele oplossingen bieden voor de problemen waar gezinnen mee te maken hebben. Bijvoorbeeld door een aanvraag te doen bij Kinderhulp voor specifieke hulp, zoals schoolspullen.

Mede mogelijk gemaakt door Remia

Kinderhulp heeft voor deze barbecue samengewerkt met Remia, die het BBQ-vlees, de sauzen en de feestelijke versiering heeft geregeld. “Er is overal aan gedacht. Het is ook heel fijn dat ze halal-vlees konden geven. We willen ze enorm bedanken”, zegt Nassa terwijl de laatste doos met vlees naar de barbecue wordt gebracht. Blijf op de hoogte van deze en andere acties door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.