Afgelopen zondag 6 oktober stroomde het bruisende Breda vol met enthousiaste sportievelingen van heinde en verre voor de 37e editie van de Bredase Singelloop. Dit jaar was Kinderhulp het goede doel van het evenement en dankzij onze geweldige partner Red Band, die voor het derde jaar op rij als sponsor optrad, waren we groots aanwezig!  

Al vroeg in de ochtend stonden vrijwilligers, Kinderhulpers en onze partners klaar bij de witte Kinderhulp-tent.  Daar werd volop geschreven op onze juichborden, genoten van lekkers en gepraat over ons belangrijke doel. We kregen een warm gevoel van de bezoekers die met hun bijdrage Kinderhulp steunden. Samen stonden we stil bij het helpen van kinderen in armoede. 

Nieuwsoverzicht afbeelding 2 1

Samen tegen kinderarmoede

Naast Red Band stonden er nog andere geweldige partners op de Bredase Singelloop om kinderen in armoede in Breda te steunen. Zo was er een foodtruck van broodjeszaak Bufkes, waar bezoekers konden genieten van overheerlijke broodjes. Een deel van de opbrengst van die dag ging naar Kinderhulp. Ook de Kabonk-bus zorgde voor speelplezier voor de kinderen en voor elke donatie van € 5 kregen bezoekers een kortingskaartje van 50% voor één van hun speelparadijzen. Ook was StatieHeld aanwezig – en wat een helden zijn zij: niet alleen ging de volledige opbrengst van de statiegeldflessen naar Kinderhulp, StatieHeld verdubbelde dit bedrag zelfs.  

Nieuwsoverzicht afbeelding 4

Kinderarmoede in Breda

De opbrengsten van de Bredase Singelloop worden besteed aan kinderen die in armoede opgroeien in Breda. In de gemeente Breda groeien meer dan 3.000 kinderen in armoede op (cijfers CBS 2020). Kinderhulp zet zich in om hen te helpen, zodat ze net als ieder ander kind zorgeloos kunnen opgroeien. In 2023 hebben we in de gemeente Breda bijna 2.700 keer een kind of jongere kunnen ondersteunen. Wij zijn alle partners enorm dankbaar voor hun onmisbare bijdrage tijdens deze dag!