We kijken meer dan ooit uit naar de aankomende zomer! Eindelijk weer een terrasje pakken, lekker uit eten, een dagje pretpark, dierentuin of strand of plonzen in het zwembad. Dat geldt helaas niet voor iedereen…

Voor kinderen die opgroeien in armoede zal de aankomende zomer niet veel anders zijn dan het afgelopen jaar. Thuis is er geen geld voor een zorgeloos dagje pret, een middagje naar het zwembad of een ijsje op het terras.

Kinderhulp hoopt ook deze zomer duizenden kinderen te helpen met een Zomerpretpakket. Een rugzak boordevol leuke spullen. Een onbezorgd dagje pret in een pretpark bijvoorbeeld. Een uitje naar de bioscoop. En een leesboek, een waterpistool, voetbal en nog veel meer. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen écht het verschil gaan maken deze zomer. Zodat zij na de vakantie op school óók iets leuks kunnen vertellen over hun watergevechten en andere avonturen.

Meer weten over Actie Zomerpret?

“Hoe zorg ik dat mijn kind na de zomervakantie ook een verhaal te vertellen heeft in de klas?”

Niet zeker weten of je je kind een fijne zomer kunt geven… Moeders Desirée, Monica en Cindy weten hoe dat is. Ze vertellen je in onderstaande video wat dat met moeder en kind doet, en hoe een Zomerpretpakket het verschil kan maken.