Kinderhulp maakt deze zomer 7.000 kinderen blij met een Zomerpretpakket! Dankzij ontzettend veel steun van donateurs, sponsoren en partners hebben we de 5.000 Zomerpretpakketten van vorig jaar overtroffen. Wat fijn dat hierdoor nóg meer kinderen genieten van een zomer vol pret!

Ook dit jaar was de belangstelling voor de pakketten overweldigend en liepen de aanvragen snel op. Helaas kregen we meer aanvragen voor Zomerpretpakketten binnen dan we beschikbaar hadden. We hopen echter de hele zomer door kinderen te helpen met een leuk dagje uit of zomerspeelgoed.

Rugzak vol zomerpret

Ruim 300.000 kinderen en jongeren in Nederland groeien op in armoede. Dat er thuis weinig geld is, merken zij overal en altijd. Oók in de zomer. Kinderhulp hielp kinderen in armoede daarom voor het vijfde jaar op rij met een beetje extra zomerpret: een rugzak boordevol leuke spullen. Van een onbezorgd dagje pret in een pretpark tot een uitje naar de bioscoop. Maar ook een leesboek, waterpistool, voetbal en nog veel meer. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen in de zomer écht het verschil maken. Hierdoor kunnen ook zij na de vakantie op school iets leuks vertellen over hun zomeravonturen.

‘De allerleukste dag van mijn leven’

De eerste Zomerpretpakketten worden elk jaar uitgedeeld op een bijzondere locatie. Dit keer waren we op woensdag 30 juni te gast bij onze ambassadeur Rudolph van Veen in zijn Rudolph’s Bakery bij Intratuin Halsteren. Samen met Rudolph bakten de aanwezige kinderen berenkoeken en kregen zij hun pakket. “Dit is de allerleukste dag van mijn leven,” riep de 7-jarige Verena. En Tanilcia was ook superblij: “Mama, we kunnen naar de bioscoop!”

Natuurlijk was onze reporter Megan van de partij. Haar reportage kun je hieronder bekijken:

Het lijkt erop dat je onze marketing-cookies niet hebt geaccepteerd. Doe dit alsnogstatistics, marketing om deze video te kunnen bekijken.

Bedankt!

We hoopten dit jaar maar liefst 7.000 Zomerpretpakketten uit te kunnen delen. En dat is gelukt! Natuurlijk mét de overweldigende hulp van donateurs, sponsoren en partners. Namens alle kinderen en jongeren die normaal niet uitkijken naar de zomervakantie: ontzettend bedankt voor jullie steun!