Voor 175 kinderen was het afgelopen zondag feest. Zij mochten namelijk de Eredivisie wedstrijd Willem II tegen FC Emmen bijwonen. Ook al ging het elftal helaas niet met de winst naar huis, de kinderen hebben genoten!

Een vol stadion, uitzinnige mensen en een spannend duel. Voor veel kinderen is het een grote droom om eens bij een voetbalwedstrijd op de tribune te mogen zitten. Iets wat vaak bij dromen blijft, als er thuis weinig geld is voor leuke dingen. En als je dan toch kan gaan, dan vergeet je dat niet snel meer! “Onze zoon vond het geweldig!” luidt een van de enthousiaste reacties.

Het belang van een dagje zonder zorgen
Wij weten hoe speciaal zo’n ervaring kan zijn voor de kinderen die wij ondersteunen. Even er op uit, zonder zorgen. Een dag om met veel plezier op terug te kijken en op school over te vertellen. En dat is ontzettend belangrijk! Hoe langer een gezin in armoede leeft, hoe meer bij arme kinderen de gevoelens van angst, afhankelijkheid en ongelukkig zijn toenemen (Vanhee, 2007). En daarnaast voelen ze zich ook nog eens vaker buitengesloten, ze horen er niet bij. Een gezellig uitje met het gezin is dus naast bijzonder ook heel noodzakelijk.

Met grote dank aan Tricorp
Naast enthousiaste mailtjes en berichtjes, ontvingen we foto’s en video’s met alleen maar breeduit lachende kinderen. Voor sommigen was het zelfs hun eerste voetbalwedstrijd ooit! Het is fantastisch dat wij dit soort uitjes mogelijk kunnen maken dankzij onze partner Tricorp.

Max van Domburg: “Na het succes van vorig jaar hebben we ook dit seizoen een heleboel kinderen een mooie middag cadeau kunnen doen bij Willem II. De kinderen hebben samen met hun ouder of verzorger genoten van een spannende voetbalwedstrijd. Wij zijn trots dat we dit als sponsor van Willem II op deze manier in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp hebben mogen organiseren!”

Kortom, het was een geslaagde middag! Eentje die iedereen op het puntje van de stoel hield. Na een voorsprong van 2-0 in de rust, heeft Willem II helaas met 2-3 verloren. Volgens de kleine voetbalcommentatoren heeft de ploeg uit Tilburg wel goed gespeeld.