Kinderhulp helpt kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die in ons land in armoede opgroeien. Dit doen we door simpele dingen tóch mogelijk te maken. Dingen waar andere instanties niet mee kunnen helpen. Zodat deze kinderen er gewoon bij kunnen horen en dezelfde kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.

Want elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een fiets om naar school te fietsen, eens nieuwe kleren die goed passen. Eindelijk een dagje uit, een warm dekbed of tóch die nieuwe bril die zo nodig is.

“Het is belangrijk dat een kind op tijd een goede bril of lenzen krijgt.”, vertelt Marleen Tien-Smit, opticien Eigen Optiek. “Een kind ontwikkelt zich namelijk met zijn zintuigen, en zien is daar een belangrijk onderdeel van. Bovendien zijn de ogen van een kind nog volop in ontwikkeling. Een bril kan voorkomen dat de ogen verder achteruit gaan.”

Onmogelijke keuzes

We kregen laatst een aanvraag binnen voor de 10-jarige Dean: hij deed het altijd goed in de klas en ging met veel plezier naar school. Maar de laatste tijd lopen zijn schoolresultaten flink terug. Zijn moeder merkt dat Dean zich niet goed kan concentreren en hij klaagt vaak over hoofdpijn. Na een paar onderzoeken blijkt dat Dean een bril nodig heeft. Het advies klinkt eenvoudig: koop een bril en hij kan weer met plezier naar school.

Dat zorgt alleen voor hele lastige keuzes in gezinnen met geldzorgen. Want geld om een bril te kopen heeft de moeder van Dean niet en haar verzekering vergoedt niets. Het is al een hele uitdaging om rond te komen van 60 euro per week met twee kinderen. Als ze het geld bij elkaar spaart, moet Dean nog maanden wachten op een bril. Maar als ze nu een bril koopt, is er geen geld meer voor boodschappen.

Onmogelijke keuzes en helaas horen we bij Kinderhulp veel soortgelijke verhalen. Daarom helpt Kinderhulp met een vergoeding. Zodat ouders tóch een bril kunnen aanschaffen voor hun kind. En kinderen zoals Dean weer goed mee kunnen doen in de klas.

Net zoals onze andere aanvragen, blijven ook de aanvragen voor brillen of lenzen stijgen. Dit jaar hebben we al ruim 20 procent meer aanvragen dan vorig jaar. Help je mee zodat we kinderen zoals Dean kunnen helpen?

Doe een donatie
dean brilv3

2.000 hulpaanvragen per maand

Wist je dat Kinderhulp maandelijks circa 2.000 hulpaanvragen behandelt? We helpen kinderen en jongeren bijvoorbeeld met een bijdrage aan een schoolkamp, een goede set kleding, een laptop voor huiswerk, een fiets, speelgoed of spullen om een kinder- of tienerkamer in te richten.

Wat kun jij verder doen?

Samen helpen we zoveel mogelijk kinderen en jongeren die in ons land in armoede opgroeien. Zodat zij er gewoon bij kunnen horen en dezelfde kansen krijgen voor de toekomst. Dit kun jij doen:

 • Praat erover
  Het is ontzettend belangrijk dat meer gesproken wordt over armoede. Zo kunnen we taboes doorbreken en drempels wegnemen om hulp te vragen. Dus: praat over armoede met je vrienden, familie, collega’s, collega-hulpverleners en docenten.
 • Teken de petitie
  Ook binnen de politiek moet armoede een écht gespreksonderwerp worden. SIRE is daarom een petitie gestart. Een oproep aan het nieuwe kabinet om met een concreet plan te komen om kinderarmoede structureel op te lossen. Met 40.000 handtekeningen kan SIRE het gesprek aangaan in de Tweede Kamer. Help je mee?
 • Volg Kinderhulp en blijf op de hoogte
  Volg Kinderhulp op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter en deel onze berichten! Weet dat je ons – en dus de jongeren in armoede – enorm helpt door onze boodschap te verspreiden.

Vraag hulp aan

Ouders kunnen niet zelf een aanvraag bij ons indienen. Iemand die professioneel bij het gezin betrokken is, kan dat wel. Bijvoorbeeld een jeugdhulpverlener, docent, maatschappelijk werker, bewindvoerder of wijkteam van de gemeente. Op onze website lees je alles over onze werkwijze, hoe je aanvrager kunt worden en een aanvraag indient bij Kinderhulp.

Ik wil hulp aanvragen bij Kinderhulp

Blijf op de hoogte

Wil je graag meer weten over wat wij doen en voor wie wij dat doen? Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer we je hulp kunnen gebruiken of zien wie geholpen is met jouw steun? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief via onderstaand formulier.

 • Date Format: DD dash MM dash YYYY
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.