Sjoerd (18 jaar) is al van kleins af aan gek op alles wat met hout te maken heeft. Met zijn buurman timmerde hij – als klein jongetje – al vogelhuisjes die ze samen ophingen in de buurt. Sjoerd is super handig. Voor zijn (pleeg)ouders pakt hij graag klusjes in huis op. Sjoerd wil niets liever dan zich inschrijven voor de vakopleiding tot timmerman.

De ouders van Sjoerd kampen met ernstige psychische problemen, waardoor het bij hem thuis uitliep op een onveilig situatie. Op 8-jarige leeftijd is Sjoerd in een pleeggezin geplaatst. In dit gezin heeft hij een hele fijne en warme tijd gehad.  Nu hij 18 jaar is, vindt hij het tijd om op eigen benen te gaan staan.

Sjoerd woont sinds kort op zichzelf, heeft een bijbaan voor een fiks aantal uren in de week en hij heeft zich ingeschreven voor de opleiding tot allround timmerman. Vanuit de onderwijsinstelling krijgt hij alleen geen toestemming om met de opleiding te starten. De jeugdhulp en de jeugdvergoeding zijn gestopt, omdat hij voor de wet volwassen is. Met de studiefinanciering en de inkomsten vanuit zijn bijbaan kan hij zijn huur, eten en lesgeld betalen. Voor werkkleding, schoolboeken en een laptop is alleen geen geld. Sjoerd mag niet starten met de opleiding als hij dit niet voor elkaar heeft…

Update november 2017:

Sjoerd is gestart met zijn opleiding!
Met een lach van oor tot oor gaat Sjoerd nu iedere dag naar school. Met zijn eerste stage voor de deur kan hij zijn geluk niet op: bijna vier maanden meedraaien in een bouwbedrijf. Richard (leraar houtbewerking) vertelt: ‘Sjoerd is ontzettend ambitieus en laat geen moment onbenut. Het is niet voor te stellen dat deze jongen de opleiding bijna niet had kunnen volgen.’

Dankzij giften van donateurs en bedrijven kunnen Sjoerd en een aantal andere jongeren starten met hun opleiding. Ze krijgen de kans om te bouwen aan hun toekomst. Sjoerd is dolgelukkig en daar zijn we ontzettend blij mee en bedanken alle donateurs voor hun steun en betrokkenheid bij deze jongeren.

Aanvragen voor een bijdrage aan een opleiding of schoolkosten blijven het hele jaar bij ons binnenstromen. Per maand zijn dat er gemiddeld 300!
Wil je jongeren zoals Sjoerd helpen met hun toekomst? Doe dan een donatie. Elk bedrag telt!

* het verhaal van Sjoerd is gebaseerd op waarheid, wegens privacy wordt een andere naam en foto gebruikt.