Wie heeft er tegenwoordig nog contant geld in huis? Mensen zijn steeds meer gewend om met pin/contactloos te betalen. Dat moet bij een collecte ook kunnen, vonden wij. Daarom doet Kinderhulp mee aan de pilot Collecte 2.0: de ontwikkeling van een speciale collectebus waarmee dat mogelijk is. Tijdens onze collecte in april krijg je er misschien wel eentje aan de deur!

Het lijkt iets van de toekomst: pinnen bij de collectant. Maar niets is minder waar! Meer dan twintig collecterende goede doelen komen samen met een speciale collectebus die (contactloos) pinnen mogelijk maakt. Misschien heb je er al één aan de deur gehad, want ze worden al sinds september ingezet. En met succes!

500 bussen met geïntegreerd pinapparaat
De pilot is een test met 500 bussen met een geïntegreerd pinapparaat, zodat er zowel elektronisch als contant kan worden gedoneerd. In 50 plaatsen gaan telkens 10 collectanten met de nieuwe collectebus op pad. Onze plaatselijk organisatoren kunnen via een speciaal dashboard de bussen volgen die in hun wijk worden gebruikt. Op het dashboard is bijvoorbeeld te zien hoeveel transacties er zijn geweest en wat de gemiddelde busopbrengst is. Deze bussen worden overgedragen van het ene naar het andere fonds, best een logistieke uitdaging! Maar zo beperken we wel de kosten en worden de bussen zo breed mogelijk ingezet.

We wensen de collectanten die met deze bus op pad gaan heel veel succes. We zijn benieuwd naar de bevindingen en hopen natuurlijk op veel pintransacties en hierdoor ook een hogere collecteopbrengst!

De 50 plaatsen waar je de speciale collectebus kunt tegenkomen:

kaartje collecte 2.0