Pakjesavond is één van de meest betoverende momenten voor kinderen (en stiekem ook voor volwassenen!). Het is een tijd vol verrassingen en plezier. Om deze speciale avond nog magischer te maken, delen we graag vijf geweldige tips voor het hele gezin die voor onvergetelijke herinneringen zullen zorgen.

1. Knutsel Sinterklaasdecoraties

Ga op zoek naar gekleurd papier, scharen, lijm en stiften en maak je klaar voor een gezellige middag die in het teken staat van Sinterklaasdecoraties knutselen. Maak bijvoorbeeld vrolijke mijters, stoombootjes van karton, of versier papieren schoentjes. Het resultaat? Een feestelijke sfeer in huis!

2. Organiseer een Sintspeurtocht

Breng een speurtocht in Sinterklaasthema tot leven! Verstop kleine cadeautjes of knutselwerkjes door het huis en maak aanwijzingen die leiden naar de verborgen schatten. Voeg wat Sinterklaasraadsels of -puzzels toe om het nog spannender te maken. De kinderen zullen dol zijn op de spannende zoektocht.

3. Schrijf een gedicht of Sinterklaasliedje

Ga creatief aan de slag en schrijf gedichten of Sinterklaasliedjes voor elkaar! Haal mooie herinneringen op over het afgelopen jaar. Wat is er gebeurd waar jullie nog steeds om lachen? Wat was het spannendste moment? En, waar kijk je naar uit volgend jaar? Maak het grappig, ontroerend of vol avontuur. Het schrijfproces zelf zal al veel plezier brengen!

4. Organiseer een Sinterklaasfilmavond

Sluit de avond af met een knusse Sinterklaasfilmavond. Kies samen jullie favoriete Sinterklaasfilm uit, pak warme dekens en popcorn erbij, en geniet van een gezellige familiemoment. Het kijken van deze film zal de feeststemming versterken!

5. Bak Sinterklaaslekkernijen

Niets verspreidt meer warmte en geurige gezelligheid dan samen bakken! Probeer traditionele lekkernijen zoals kruidnoten, speculaas of zelfs een Sinterklaastaart te maken. Betrek de kinderen bij het mengen, kneden en vormen van de lekkernijen. Het is niet alleen leuk, maar ook smakelijk om achteraf van te genieten.

Bonustip: geef een ander kind óók een magische pakjesavond

Welk kind kijkt er niet uit naar die magische pakjesavond? Maar als je opgroeit in armoede, zit een cadeautje van de Sint er niet in. Het geld is er simpelweg niet. En die magie dus ook niet…

Met Actie Pepernoot zorgen wij samen dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje van Sinterklaas krijgen. Via maatschappelijke organisaties, die bij ons een aanvraag voor een kind indienen, krijgen ouders of verzorgers een bon van € 25,- om zelf een prachtig cadeau uit te zoeken.

Help je mee? Doneren kan tot en met 5 december.

Doneer hier

Leestip

5 tips voor een magische pakjesavond

Pakjesavond is een van de meest betoverende momenten voor kinderen (en stiekem ook voor volwassenen!) in Nederland. Het is een tijd vol verrassingen en plezier. Om deze speciale avond nog magischer te maken, delen we graag vijf geweldige tips voor het hele gezin!

Lees verder