Wat een grote verrassing van onze vrienden bij de VriendenLoterij! Tijdens het Goed Geld Gala 2018 van de VriendenLoterij heeft Kinderhulp niet alleen weer steun gekregen voor Actie Pepernoot, maar ook een prachtige eenmalige bijdrage voor de Zomerpretpakketten. Oprichter en eigenaar van de Nationale Goede Doelen Loterijen Boudewijn Poelmann was zo enthousiast over ons project Zomerpret, dat hij de cheque zelf overhandigde aan onze collega’s Chantal van Gool (foto) en Erna Metz.

“Vorig jaar hebben we een test gedaan met een kleine 300 pakketten. Of er behoefte aan is en of het echt het verschil kan maken in het leven van deze kinderen”, vertelt Chantal van Gool, Hoofd Fondsenwerving bij Kinderhulp. En dat bleek een schot in de roos, de pakketten waren niet aan te slepen! Kinderhulp kan mede dankzij deze eenmalige bijdrage van de VriendenLoterij doorgaan met de Zomerpretpakketten en de basis is gelegd om nog meer kinderen een leuke zomervakantie te bezorgen. Chantal staat te popelen om weer met het project te starten: “De eenmalige bijdrage van de VriendenLoterij is een mooie basis richting die 2000 pakketten, maar we zijn er nog lang niet. We gaan onze schouders eronder zetten om zoveel mogelijk geld op te halen!”

En dat is nodig, want bijna 300.000 kinderen kunnen niet op vakantie in de zomer. Een kind dat niet kan meepraten op school na de zomervakantie voelt zich alleen en buitengesloten. Daarom heeft Kinderhulp het Zomerpretpakket in het leven geroepen. Een pakket vol spullen zoals speelgoed, (vakantie)boek en een compleet dagje uit.

Heel veel blije kindergezichten
Kinderhulp heeft naast de eenmalige projectbijdrage voor de Zomerpretpakketten nóg een cheque in ontvangst mogen nemen. Op deze cheque staat een fantastisch bedrag van maar liefst 3.952.374 euro. Daarmee kunnen we voor 50.000 kinderen pakjesavond mogelijk maken en voor ongeveer 28.000 kinderen andere zaken zoals opleiding, kamerinrichting, dagjes uit, etc. Kortom: heel veel blije kindergezichten!

Dankzij deelnemers meer geld beschikbaar voor goede doelen
De VriendenLoterij kan dit jaar opnieuw meer geld geven aan goede doelen die mensen helpen om mee te (blijven) doen in onze maatschappij. Met dit mooie nieuws opende de VriendenLoterij het jaarlijkse Goed Geld Gala in Singer Laren. Dankzij de deelnemers steeg de afdracht aan ongeveer 50 Nederlandse goede doelen naar 58,9 miljoen euro. Iedereen telt mee. Daarom werft de VriendenLoterij fondsen voor Nederlandse goede doelen die zich inzetten voor een gezonde en sociale samenleving. Hierdoor kunnen er in Nederland nieuwe maatschappelijke initiatieven en projecten van de grond komen, waarmee mensen net dat zetje krijgen dat ze verder helpt of waarmee vrijwilligers worden gesteund bij hun werk.
Lees hier meer over het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij

Ook steunen?
Ook Nationaal Fonds Kinderhulp steunen en tegelijkertijd kans maken op mooie prijzen? Word lid van de VriendenLoterij.

Aan alle spelers en natuurlijk de VriendenLoterij: heel hartelijk dank voor jullie steun!