1 op de 12 kinderen tot 21 jaar groeit in Nederland op in armoede. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Toch een fiets, zorgeloos dagje uit, Sinterklaascadeautje, opleiding of een warme winterjas. Zodat ook deze kinderen het gevoel hebben erbij te horen. Nu en in de toekomst.

Let op: Deze vacature is gesloten. Je kunt daarom niet meer solliciteren op deze functie.

Projectmedewerker Bestedingen (28 – 32 uur)

Heb jij een sterk analytisch vermogen, goed in plannen en coördineren en ben je een held met Excel? Dan ben jij misschien de nieuwe collega die wij zoeken!

Nationaal Fonds Kinderhulp maakt een enorme groei door. De vraag naar cijfers en inzichten op het gebied van onze bestedingen aan de doelgroep neemt toe, zowel voor interne processen als voor externe communicatie. Ter uitbreiding van de afdeling Bestedingen zijn we op zoek naar een Projectmedewerker Bestedingen voor 28 – 32 uur per week die ons team in Deventer komt versterken. Zodat we de kinderen en jongeren tot 21 jaar die in armoede opgroeien zo goed mogelijk kunnen helpen.

Als Projectmedewerker Bestedingen lever je een bijdrage aan de uitvoering van het primaire proces van de afdeling (aanvraag van intermediair voor kind– administratie – verantwoording) en de optimalisatie hiervan. En voorzie je diverse collega’s van cijfers en inzichten ten aanzien van onze bestedingen. Kinderhulp is hiervoor op zoek naar een hands-on projectmedewerker die beschikt over een sterk analytisch vermogen en die affiniteit heeft met het optimaliseren van (administratieve) processen en rapportages. Door een deel van je tijd zelf mee te draaien in de uitvoering ken je alle ins en outs van de werkwijze van de afdeling. Doordat je verder kijkt dan de waan van de dag ben je in staat om proactief knelpunten in de uitvoering te identificeren, hiervoor oplossingen aan te dragen en deze vervolgens ook door te voeren. We zoeken iemand die van aanpakken houdt, kwaliteitsgericht is en motivatie haalt uit het zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Het is verder belangrijk dat je affiniteit en/of ervaring hebt met het ontsluiten en analyseren van data en het omzetten van data naar informatieve rapportages. Je bent dan ook een held met Excel en voor een draaitabel draai jij je hand niet om.

De Projectmedewerker Bestedingen rapporteert hiërarchisch aan de Directeur en operationeel aan de Relatiemanagers Bestedingen.

Wat ga je doen:

 • Het (mede) coördineren en uitvoeren van natura-bestedingsprojecten (bijv. Actie Pepernoot of Zomerpret): afhandelen van aanvragen, beantwoorden van vragen, bewaken van het budget, signaleren van afwijkingen en hierop snelle interventies doen, uitvoeren van evaluaties en het doen van verbetervoorstellen voor volgende edities;
 • Het maandelijks uitvoeren van een risicogerichte steekproef: selecteren van aanvragen, het monitoren van de voortgang en het escaleren bij onregelmatigheden. Doen van verbetervoorstellen om het steekproefproces zo effectief en efficiënt mogelijk uit te voeren;
 • Voorzien in de interne informatiebehoefte ten aanzien van bestedingen: eerste aanspreekpunt binnen onze afdeling voor inkomende verzoeken, het correct en tijdig maken van rapportages uit de beschikbare data, nadenken over de datahuishouding en hoe we deze verder kunnen optimaliseren;
 • Uitvoeren en optimaliseren primaire bestedingen proces: afhandelen van inkomende aanvragen, proactief knelpunten in de uitvoering signaleren en met oplossingen komen;
 • Mede doorontwikkelen van de aanvragenportal en overige systemen die binnen de afdeling worden gebruikt: zijn van aanspreekpunt bij vragen, doorvoeren van aanpassingen aan de ‘achterkant’, uitwerken van gewenste functionaliteit vanuit je kennis van het operationele proces en met de verantwoordelijke relatiemanager meedenken over de verdere ontwikkeling.

Wij vragen:

 • Een afgeronde HBO opleiding in een passende studierichting;
 • Je bent kwaliteitsgericht, een échte aanpakker en goed in plannen en coördineren;
 • Je maakt makkelijk een probleemanalyse inclusief oordeelsvorming;
 • In verband met de teambezetting in ieder geval een werkdag op de vrijdag;
 • Iemand uit Deventer of nabije omgeving (i.v.m. gewenste aanwezigheid op kantoor en een reiskostenvergoeding tot 50 kilometer per dag).*

Wij bieden:

 • Een uitdagende baan voor 28 tot 32 uur;
 • Een contract voor 7 maanden, met intentie tot verlenging;
 • € 2.450 en € 2.750 bruto o.b.v. een fulltime dienstverband (36 uur) ligt;
 • Een informele werksfeer en een enthousiast en gedreven team van collega’s;
 • Aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve Pensioenregeling, 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering, loopbaanbudget en thuiswerkmogelijkheden in overleg.

Enthousiast?

Wil je meer weten of heb je vragen? Bel gerust met Marieke Dufour, onze Relatiemanager Bestedingen. Zij is telefonisch bereikbaar via ons receptienummer: 0570 – 611 899. Herken je jezelf in het gevraagde profiel, voldoe je aan de gestelde eisen en ben je enthousiast na het lezen van onze vacature? Dan ontvangen wij graag uiterlijk maandag 1 maart 2021 jouw motivatiebrief en curriculum vitae via vacature@kinderhulp.nl t.a.v. Erna Metz (Officemanager/HR).

Een eerste kennismakingsgesprek vindt online plaats via Microsoft Teams op maandag 8 maart 2021. De tweede ronde is op maandag 15 maart 2021. We willen je vragen om alvast rekening te houden met deze data. Mocht je op een van deze data niet kunnen, vermeld dit dan s.v.p. in je sollicitatiebrief.

*Vanwege corona wordt er op dit moment zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt!

Let op: Deze vacature is gesloten. Je kunt daarom niet meer solliciteren op deze functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.