Let op! Deze vacature is gesloten. Je kunt niet meer solliciteren op deze functie.

Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een fiets, eens nieuwe kleren. Een dagje uit, een leesboek of een warme winterjas. Dingen die heel vanzelfsprekend lijken, maar niet zijn voor de ruim 300.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt. Kinderhulp is een bevlogen organisatie met een team gedreven medewerkers. Onze collega’s zetten zich elke dag weer in met hart en ziel om een verschil te kunnen maken in het leven van deze kinderen.

Voor het programma Kinderzwerfboek zijn wij per direct op zoek naar een:

Projectleider Kinderzwerfboek (24 uur)

Het programma Kinderzwerfboek is een onderdeel van Kinderhulp en al sinds 2010 een begrip. We vinden het belangrijk dat alle kinderen toegang hebben tot boeken. Het ontwikkelen van goede lees- en taalvaardigheden speelt een belangrijke rol bij het vergroten van de kansengelijkheid voor kinderen die in armoede opgroeien.

Het team van Kinderzwerfboek bestaat uit drie gedreven collega’s; de projectmedewerker, de beleidsmedewerker en jij. Samen zorgen jullie ervoor dat er zoveel mogelijk boeken bij kinderen in armoede terechtkomen. Er zijn KinderzwerfboekStations door heel Nederland en middels dit programma zorgen jullie ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien ook zoveel kunnen lezen als zij willen.

Wat ga je doen?

 • Je zorgt er samen met de andere collega’s voor dat het programma Kinderzwerfboek zo breed mogelijk uitgedragen wordt en er zoveel mogelijk (gelezen) kinderboeken terechtkomen bij kinderen die dit nodig hebben;
 • Je geeft operationeel en functioneel leiding aan de projectmedewerker Kinderzwerfboek;
 • Je denkt proactief mee en levert input aan de beleidsmedewerker Kinderzwerfboek voor het opstellen van een beleidsplan/jaarplan Kinderzwerfboek;
 • Je coördineert de aanvraag en ontvangst van gedoneerde boeken en alle logistieke processen die hieruit volgen;
 • Je werft en coördineert vrijwilligers en sociale werkplaatsen die ondersteunen bij voorgenoemde logistieke processen;

Wie ben jij?

Je bent onderdeel van de afdeling Bestedingen en werkt samen met de collega’s van Communicatie en Fondsenwerving. Het magazijn zit in Beusichem, en jouw werkweek zal verdeeld zijn over het magazijn in Beusichem en ons kantoor in Deventer.

De kernkwaliteiten die jij hebt om jouw werkdag succesvol af te ronden zijn:

 • Zelfstandig werken met gepast verantwoordelijkheidsgevoel en goede organisatievaardigheden;
 • Je werkt planmatig, neemt initiatief en bent flexibel;
 • Je bent kritisch, maar ook creatief in oplossingen;
 • Je communiceert makkelijk en duidelijk met andere medewerkers, andere afdelingen, vrijwilligers en het MT;
 • Bovendien kun je goed relaties onderhouden en nieuwe relaties aangaan;

Daarnaast heb jij:

 • Een afgeronde HBO-opleiding bijvoorbeeld Logistiek en Economie of Bedrijfskunde;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van projectmanagement;
 • Ervaring met logistieke processen is een pré;
 • Een rijbewijs en ben je bij voorkeur in bezit van een eigen auto.

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende en uitdagende baan voor 24 uur per week (36 uur is fulltime bij Kinderhulp);
 • Een contract voor 7 maanden, met de intentie tot verlenging en vast contract;
 • Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 8 van de CAO Jeugdzorg, die loopt (1 januari 2023) van € 2.600,73 (trede 0) tot € 4.125,11 (trede +2). Afhankelijk van ervaring zal het startsalaris liggen rond de € 3.200 bruto o.b.v. een fulltime dienstverband (36 uur);  
 • Aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve pensioenregeling, 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, loopbaanbudget, fietsregeling, mogelijkheden tot thuiswerken in overleg;
 • Een fijne, informele werksfeer en een enthousiast en gedreven team van collega’s;
 • De standplaats van Kinderhulp is op het bedrijventerrein Kloosterlanden in Deventer, jij werkt deels in Beusichem en deels op ons kantoor in Deventer. Je krijgt een laptop en een telefoon tot je beschikking.

Is dit jouw baan?

Ben jij die bevlogen leider die het Kinderzwerfboek programma in goede banen leidt en hier ook voldoening uit haalt, dan is deze veelzijdige baan echt iets voor jou!

Je kunt solliciteren tot en met dinsdag 21 maart 2023. Stuur jouw motivatiebrief en CV naar [email protected] t.a.v. Erna Metz (Officemanager/HR). De gesprekken vinden fysiek plaats bij ons op kantoor in Deventer. Het eerste gesprek op vrijdag 24 maart 2023 en een eventueel tweede gesprek op maandag 27 maart 2023. Mocht je op één van deze data niet kunnen, vermeld dit dan in je sollicitatiebrief. Solliciteer vandaag nog!

Let op! Deze vacature is gesloten. Je kunt niet meer solliciteren op deze functie.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de functie? Dan kun je terecht bij Carina Buit (Beleidsmedewerker) of Erna Metz (HR), beiden telefonisch bereikbaar via 0570 – 611 899. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.