Het is zover, er kan gestemd worden! De campagnes van de genomineerden voor de NRC Charity Awards staan online. Oók die van Nationaal Fonds Kinderhulp. Het concept voor onze campagne is ontwikkeld en uitgevoerd door twee studenten van de Willem de Kooning Academie. 

De advertentie van Kinderhulp is een van de 20 campagnes die meedingt naar de titel. Een mooie gelegenheid om armoede onder de aandacht te brengen! Jan Wezendonk: “Kinderhulp zet zich al bijna 60 jaar in voor kinderen die in Nederland in armoede opgroeien en we zien dat er nog steeds een flinke taboe op heerst. Daarom willen we armoede bespreekbaar maken en het thema en ons fonds écht op de kaart zetten.”

Iris en Sophie

Iris Hoek en Sophie Pieters (studenten Willem de Kooning Academie) leggen uit waarom ze voor dit concept gekozen hebben. “Toen we hieraan begonnen kwamen we achter hoe veelzijdig en gevoelig het onderwerp is. Uiteindelijk hebben wij voor dit concept gekozen omdat het de dagelijkse keuzestress laat zien van gezinnen onder de armoedegrens. Kinderen zijn hier vaak de dupe van, kunnen niet naar zwemles of moeten vaker nee zeggen tegen sociale activiteiten. Om volwassenen deze keuze te laten ervaren hopen wij meer begrip te creëren voor deze gezinnen.”

In juli en augustus worden de ontworpen advertenties gepubliceerd in NRC Handelsblad, nrc.next en op de website van NRC. Het publiek krijgt de mogelijkheid om op zijn of haar favoriet te stemmen. Daarnaast is er ook een vakjury die alle inzendingen beoordeelt.

Bekijk de advertentie en stem op: http://www.nrccharityawards.nl/advertenties/365/nationaal-fonds-kinderhulp

Alvast heel erg bedankt voor het stemmen en/of delen!

NRC Charity Awards
Dit jaar vindt de 9e editie van de NRC Charity Awards plaats. De NRC Charity Awards is een succesvol evenement waarbij zowel grote als kleine goede doelen kans maken op een creatieve communicatiecampagne. En Kinderhulp is uitgekozen als één van deze 20 charitatieve instellingen!
Maar liefst 400 inzendingen waren er, stuk voor stuk fondsen met prachtige doelstellingen. Een uitdaging om daar twintig goede doelen uit te kiezen voor de NRC Charity Awards 2019. We zijn ontzettend trots dat wij deel uit mogen maken van de lijst genomineerden!