Nu Nederland weer voorzichtig opengaat, kunnen de meeste kinderen en jongeren weer naar hun (binnen)sport- of muziekclub gaan, schoolspullen kopen, hun verjaardag vieren of naar een pretpark gaan. Voor 1 op de 12 kinderen in Nederland geldt dit helaas niet en blijft dit een droom. Zij groeien op in armoede. Samenwerkingsverband Sam& wil ervoor zorgen dat hun dromen in vervulling kunnen gaan, ook als er thuis even geen geld voor is.

3D streetpainter Matthew May maakt deze boodschap heel tastbaar in een 3D straattekening die vandaag op het Wilhelminaplein in Leeuwarden is onthuld. Het kunstwerk is de aftrap voor de campagne ‘Stel je voor dat elk kind écht mee kan doen’, waarmee Sam& wil laten zien dat er een breed pakket aan voorzieningen via Sam& binnen handbereik is voor kinderen die in gezinnen met weinig geld opgroeien.

Van giraf tot laptop

Het aantal kinderen dat in Leeuwarden opgroeit in armoede ligt ruim boven het gemiddelde van Nederland. Reden genoeg om juist deze locatie te kiezen voor de 3D straattekening. Monique Maks, bestuurder van Sam&, legt uit wat er allemaal te zien is: “In dit prachtige 3D kunstwerk zijn allerlei voorzieningen te zien die je via Sam& kunt aanvragen. Zoals een duikplank om van te springen. Een laptop om achter te kruipen, een ballon om vast te houden en een giraffe waar je op kunt zitten.  Door zichtbaar te maken welke ondersteuning we precies kunnen bieden, hopen we zo veel mogelijk gezinnen te bereiken die een steuntje in de rug nodig hebben.”

Meer weten over de campagne?

Sam& voor alle kinderen

Sam& is het samenwerkingsverband tussen Leergeld NederlandJeugdfonds Sport & CultuurStichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Samen zetten wij ons in voor de ruim 300.000 kinderen van 0 tot 21 jaar die opgroeien in gezinnen waar thuis weinig geld te besteden is. Sam& biedt één digitaal loket waar ouders en intermediairs (zoals leerkrachten, huisartsen, wijkteams etc.) een aanvraag kunnen doen voor de hulp die de vier organisaties bieden. Zo maken we samen het verschil!

Meer weten over Sam&?