Vandaag mogen we het dan eindelijk zeggen: Rudolph van Veen is de nieuwe ambassadeur van Nationaal Fonds Kinderhulp. Hij was te gast bij Koffietijd om niet alleen onze Actie Pepernoot onder de aandacht te brengen, maar ook het feit dat duizenden schoentjes dreigen leeg te blijven.

Twee jaar geleden vroegen we Rudolph om een filmpje op te nemen voor Actie Pepernoot terwijl hij pepernoten aan het bakken was in zijn welbekende keuken. Toen we hem vertelden dat 1 op de 8 kinderen in armoede opgroeit en Sint vaak stilletjes hun huisje voorbij rijdt, was hij verbaasd dat dit bestaat in Nederland. “Pakjesavond lijkt vaak zo vanzelfsprekend, zo was dat bij mij vroeger thuis ook. Het moet gewoon niet mogen dat een kind geen cadeautje krijgt op 5 december!”, aldus Rudolph. In Koffietijd kondigde hij zijn kersverse ambassadeurschap aan en vertelde gelijk over het probleem waar Kinderhulp nu mee zit. We zijn overweldigd door het aantal verzoeken om een Sinterklaascadeautje en hebben zelfs kinderen op een wachtlijst moeten zetten. Alle donaties zijn van harte welkom! Doneren kan op www.actiepepernoot.nl. Alvast heel erg bedankt! Bekijk hier het fragment in Koffietijd terug >> 

Over Rudolph
Rudolph van Veen is een Meesterkok en Meesterpatissier met 16 jaar televisie ervaring. Hij heeft in vele programma’s gekookt en gebakken bij RTL4, waarvan Life&Cooking en Life4You de bekendste zijn. Daarnaast maakte hij diverse goed scorende programma’s voor 24Kitchen en stond hij aan de basis van het succes van de zender. Rudolph heeft begin dit jaar besloten om een eigen communicatieplatform op te zetten dat gaat over eerlijke voorlichting met betrekking tot eten: waar komt je eten vandaan en hoe kan ik dat leuk en gezond bereiden?

Wil je meer informatie over Rudolph? Kijk dan hier >>
Rudolph is de eerste mannelijke ambassadeur van Kinderhulp. Samen met Myrna Goossen, Gallyon van Vessem en Marjolijn Touw zet hij zich in om Kinderhulp onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk mensen. Kinderhulp is erg blij met zo’n club fijne mensen en hoopt nog een lange tijd met ze samen te mogen werken.