We kijken met een grote glimlach terug op onze landelijke collecteweek. In april gingen duizenden collectanten op pad voor Kinderhulp, gewapend met een collectebus, collectebord of online collectebus. Samen hebben ze € 660.000 opgehaald! Geld dat van onschatbare waarde is, om het groeiend aantal kinderen in armoede te blijven helpen.

Half april 2023 vond onze landelijke collecteweek plaats. Duizenden collectanten hebben samen aangebeld bij meer dan een miljoen huizen in heel het land. Ze werden beloond met mooie gesprekken, volle bussen én – met name het begin van de week – een heerlijk avondzonnetje. Maar ook de online collectebussen rinkelden non-stop en waren niet te missen op sociale media. En nieuw dit jaar waren de zogenaamde “collecteborden”. Een soort platte collectebussen met QR-code erop, waarmee mensen aan de deur Kinderhulp digitaal konden steunen.

Een prachtig resultaat

Inmiddels zijn alle collectebussen weer “bij ons thuis” in Deventer, en zijn de briefjes, muntjes én digitale transacties geteld. De definitieve opbrengst voor dit jaar komt op maar liefst € 660.000! Chantal van Gool, hoofd fondsenwerving, reageert enthousiast: “Wat een prachtig bedrag! We zijn iedereen die heeft bijgedragen – als collectant op straat of online, organisator of donateur – ontzettend dankbaar. Jullie maken het verschil voor kinderen in armoede. Dank jullie wel!”

Van onschatbare waarde

De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om kinderen tot 21 jaar te helpen die in Nederland opgroeien in armoede. We helpen met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Dat onze hulp hard nodig is, blijkt uit alle nieuwsberichten over het groeiend aantal kinderen in armoede. We zetten alles op alles om ook dit jaar zoveel mogelijk kinderen te helpen.

Kinderhulper Chantal vertelt: “Met onze online collectecampagne dit jaar hebben we extra aandacht besteed aan de noodzaak van fietsen. Want een eigen fiets betekent zóveel voor kinderen. Vrijheid, erbij horen, zelf op pad kunnen met je vriendjes. Met het bedrag dat we nu in totaal hebben opgehaald, zouden we 4.400 kinderen aan een fiets kunnen helpen. Hoe mooi is dat?!”.

Doe jij volgend jaar ook (weer) mee?

We zijn altijd op zoek naar collectanten én mensen die willen helpen met de organisatie van de huis-aan-huiscollecte in hun wijk. We kunnen alle hulp goed gebruiken! Volgend jaar is onze collecteweek van 15 t/m 20 april 2024. Help jij mee? Meld je alvast aan via onderstaande button.

Ik meld me aan
image