We kijken met veel plezier terug op onze landelijke collecteweek. In april gingen duizenden collectanten op pad voor Kinderhulp. Samen hebben we daarmee € 700.000,- opgehaald! Geld dat hard nodig is om de toenemende hulpaanvragen te blijven bijbenen.

Een miljoen rinkelende deurbellen

Van 18 t/m 23 april 2022 vond onze landelijke collecteweek plaats. Ruim 8.000 collectanten hebben samen aangebeld bij meer dan een miljoen huizen in heel het land. Ze werden beloond met mooie gesprekken, volle bussen én een heerlijk lentezonnetje. Ook collecteerden bijna 1.000 mensen digitaal met ons mee.

Inmiddels zijn alle collectebussen weer bij ons “thuis” en zijn de opbrengsten geteld. De definitieve opbrengst voor dit jaar komt op maar liefst €700.000,-! Chantal van Gool, hoofd fondsenwerving, reageert enthousiast: “Wat een geweldige opbrengst! Het was heerlijk dat we na twee lastige jaren, eindelijk weer van deur tot deur konden collecteren. Eindelijk een collecte als vanouds, al is onze digitale collecte sinds een paar jaar ook niet meer weg te denken. Het gezamenlijke resultaat is fantastisch: we haalden € 700.000,- op. Een prachtig bedrag!”

We maken een diepe buiging voor al onze collectanten en de circa 800 organisatoren die onze collecte mogelijk maakten in hun wijk of woonplaats. En natuurlijk niet te vergeten: hulde aan iedereen die doneerde en daarmee het verschil maakte voor kinderen in armoede. Dank jullie wel!

Dubbel zoveel aanvragen

De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om kinderen tot 21 jaar te helpen die in Nederland opgroeien in armoede. We helpen met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Toch een fiets, zorgeloos dagje uit, Sinterklaascadeautje, opleiding of goede jas. Zodat ook deze kinderen erbij kunnen horen. Nu en in de toekomst.

Dat dat hard nodig is, blijkt uit de toenemende hulpaanvragen. Kinderhulp ontvangt gemiddeld 100 aanvragen per dag. Dat is een verdubbeling ten opzichte van twee jaar geleden. Zo’n stijging hebben we nog nooit meegemaakt, en we sluiten niet uit dat dit nog verder gaat stijgen. We zetten alles op alles om ook dit jaar zoveel mogelijk kinderen te helpen.

Doe jij volgend jaar ook (weer) mee?

We zijn altijd op zoek naar collectanten én mensen die willen helpen met de organisatie van de huis-aan-huiscollecte. We kunnen alle hulp goed gebruiken! Volgend jaar is onze collecteweek van 17 t/m 22 april 2023. Meld je alvast aan via onderstaande button.

Meld je aan
Headers mailweb collecte