Hoewel de Midnightwalk in Assen dit jaar vanwege corona niet doorging, heeft de organisatie een bedrag van € 10.000 gedoneerd aan Nationaal Fonds Kinderhulp. Een prachtig gebaar! De donatie wordt gebruikt voor het bestrijden van kinderarmoede in Assen en omgeving.

Midnightwalk Assen
Tina Boes overhandigt de cheque aan wethouder Jan Broekema van de gemeente Assen en Marieke Dufour van Kinderhulp (foto: RTV Drenthe / Esmée Söllner)

Het geld is voor een deel afkomstig van sponsoren van het wandelevenement dat wordt georganiseerd door de Rotary Assen Noord. Ook doneerden veel deelnemers hun inschrijfgeld van € 10. Marieke Dufour van Kinderhulp nam de cheque vorige week in ontvangst. “We zijn zo verrast. Nadat de organisatie ons gebeld had dat het niet doorging, hadden we niet verwacht dat er nog een cheque kwam. En dan met dit bedrag! We kunnen hier veel kinderen in Assen mee helpen.”

113 kinderen geholpen

In 2020 ontving Kinderhulp € 15.000 van de Midnightwalk. Hiermee werden 113 kinderen in Assen geholpen, voornamelijk met kleding en het inrichten van kinderkamers. In totaal hielp Kinderhulp 453 kinderen in Assen, bijvoorbeeld aan laptops. Dufour: “Door corona hebben veel mensen thuis een laptop nodig, dus in die aanvragen zat echt een stijging ten opzichte van andere jaren.”