Een dagje dierentuin of pretpark met het gezin? Dat is niet alleen gezellig, maar ook een moment samen. Voor veel gezinnen is het vanzelfsprekend om dit af en toe te doen, maar dat geldt niet voor iedereen. Zo ook niet voor Lynn (12).

Lynn is de oudste van twee meisjes. Door huiselijk geweld zijn zij en haar zusje vorig jaar uit huis geplaatst. Ze wonen nu op verschillende leefgroepen en zien elkaar weinig. Dit valt de meisjes zwaar. Mariska is groepsbegeleider op de leefgroep van Lynn:

“Het is voor Lynn niet makkelijk. Op de leefgroep leert ze andere kinderen kennen, maar dat is niet hetzelfde als tijd doorbrengen met haar eigen zusje. We wilden meer voor haar doen, maar daar is helaas geen budget voor. Dat was voor mij de reden om Kinderhulp te schrijven. Toen we bericht kregen dat onze aanvraag was gehonoreerd, waren Lynn en haar zusje door het dolle heen! Ze hebben een fantastische dag gehad in een pretpark. Met wat lekkers te eten en drinken om de dag goed af te sluiten. Lynn praat er nog steeds over. Het heeft haar goed gedaan!”

* wegens privacy wordt  een andere naam en foto gebruikt.