Niet ieder kind in Nederland kan thuis boeken lezen. En dat terwijl lezen zo belangrijk is voor alle kinderen. Zo blijkt uit onderzoek bijvoorbeeld dat als er thuis boeken zijn een kind gemiddeld 3 (!) jaar langer naar school gaat dan leeftijdsgenoten die thuis geen boeken hebben.

En daarom roepen we iedereen op om boeken te laten zwerven, want kinderzwerfboeken zijn van álle kinderen! Een kinderzwerfboek neem je mee naar huis, lees je op je gemak en laat je daarna weer verder zwerven. En kinderzwerfboeken vind je overal: op school, op de kinderboerderij, in de trein, in de wachtkamer of in één van de 3.000 KinderzwerfboekStations.

Ons initiatief Kinderzwerfboek is zo succesvol dankzij de hulp die we krijgen. Heel veel hulp! Van kinderen die hun boeken laten zwerven, van StationsChefs en van Ambassadeurs. KindAmbassadeur Mikai vertelt je precies wat hij doet:

Meer weten over Kinderzwerfboek? Of wil je StationsChef, Regio Ambassadeur of KindAmbassadeur worden? Hier vind je veel informatie.