Het kan je bijna niet ontgaan: de lancering van Alliantie Kinderarmoede was volop in het nieuws de afgelopen dagen. Natuurlijk is ook Nationaal Fonds Kinderhulp met samenwerkingsverband Sam& aangesloten, want wij geloven ook in de kracht van samenwerking en denken dat het mooie verbindingen op kan leveren.

De Alliantie zet zich in voor het volgende:

  • Het signaleren van armoede, het bespreekbaar maken en weten welke organisaties betrokken kunnen worden bij de oplossing ervan.
  • Alles doen binnen de mogelijkheden om de (gezondheids)gevolgen van armoede binnen (aanstaande) gezinnen op te lossen.
  • Actief (samen)werken en laten zien wat werkt.

Samenwerkingen opzoeken is Kinderhulp niet vreemd
Schoolreisjes, sporten, muziek- of zwemles, een verjaardag vieren of een fijn dagje uit: het lijkt zo gewoon dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen. Maar voor de ouders van ruim 300.000 kinderen in ons land is niet te betalen. En dat terwijl het juist heel belangrijk is voor een kind om mee te kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Kinderhulp slaat al enige jaren de handen ineen met Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job. Sam& maken we het verschil!

Maura Lenting, Marketing Communicatie Manager van Sam& vertelt:

“Vanuit Sam& werken we al samen met 4 grote fondsen/stichtingen, waaronder Nationaal Fonds Kinderhulp. We zoeken naar slimme oplossingen waardoor kinderen die opgroeien in armere gezinnen gewoon mee kunnen doen. De ontwikkeling van ons portal www.samenvoorallekinderen.nl is daar een mooi voorbeeld van. Hier kunnen ouders en intermediairs via 1 loket meerdere aanvragen voor meerdere kinderen doen voor bijvoorbeeld sport, zwemles, verjaardagen en een schoolreisje. Met Sam& zijn we onderdeel van de Alliantie Kinderarmoede geworden omdat we met zoveel organisaties nog meer verschil kunnen maken voor de kinderen. Samen voor alle kinderen!”