In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. En deze bikkels zijn vrij veel gewend: voor hen is een dagje uit of een fiets om met vrienden mee naar school te kunnen fietsen – ook na deze lockdown – niet vanzelfsprekend.. Helaas geldt dat ook vaak voor een paar passende schoenen, een nieuwe spijkerbroek of een warme winterjas… Laten we daar samen wat aan doen deze wintermaand. Geef ze warmte!

Circa 7% van álle ouders in Nederland – naar schatting ruim 180.000 ouders – kunnen deze winter géén winterjas en géén schoenen aanschaffen voor hun kind. Terwijl de kinderen dit wél nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat gemiddeld één kind per klas weleens naar school moet in kleding die niet warm genoeg is. Zo blijkt uit onderzoek dat Kinderhulp in november 2020 uitvoerde onder ouders in Nederland*.

corporate beeld zonderjas 900400 1

Geef ze warmte!

Daarom gaat deze week de nieuwe actie van Kinderhulp van start: Geef ze warmte. Hiermee doelen we niet alleen op fysieke warmte, door middel van kleding, maar ook mentaal. Door kinderen in armoede te laten ervaren dat ze meetellen, dat ze belangrijk zijn en niet anders dan andere kinderen. Dat is zo belangrijk! Laten we samen zoveel mogelijk kinderen een warme start geven in het nieuwe jaar.

Meer weten?

* bron: kwantitatief onderzoek Kinderhulp (i.s.m. Potter Marktonderzoek) onder een representatieve steekproef van 400 ouders in Nederland, 2020