Ook deze zomer hopen wij op álle basisscholen in Nederland armoede bespreekbaar te maken. Dat doen we samen met Nieuwsbegrip. De extra Nieuwsbegriples die nu online staat, is ontzettend actueel en belangrijk: een les over inflatie, geldzorgen en de impact van kinderarmoede. Met natúúrlijk ook aandacht voor de lange zomervakantie en onze Actie Zomerpret!

Kinderhulp helpt niet alleen kinderen die opgroeien in armoede. Ook proberen we armoede (meer) bespreekbaar te maken. Hoe? Deze weken kunnen basisscholen in Nederland in groep 5/6 en groep 7/8 een extra Nieuwsbegriples geven over kinderarmoede en de aankomende zomervakantie. Zo leren kinderen al op jonge leeftijd oog te hebben voor elkaar.

De lessen zijn ontzettend actueel en gaan in op de stijgende prijzen en toenemende geldproblemen in ons land. Leerlingen leren over de gevolgen voor kinderen die opgroeien in een gezin met geldzorgen: stress, gebrek aan materiële spullen, niet kunnen meedoen, gezondheidsproblemen en de invloed op schoolwerk en hun ontwikkeling.

Met een aantal nieuwe ‘moeilijke’ woorden, creatieve lees- en schrijfopdrachten en uitdagende groepsopdrachten leren kinderen meer over (de gevolgen van) armoede. Ook worden ze uitgedaagd samen het verschil te maken voor andere kinderen, door een nieuwe sponsoractie te bedenken voor Actie Zomerpret van Kinderhulp. Wij kijken uit naar reacties van juffen en meesters, want juist van de vindingrijkheid van kinderen kunnen wij heel veel leren!

Bekijk en download de les