Tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij heeft Kinderhulp de bijdrage voor Kinderzwerfboek nogmaals gevierd. Daarnaast mochten ook onze samenwerkingspartners Leergeld Nederland, Jeugdsportfonds & Cultuur en Stichting Jarige Job prachtige cheques in ontvangt nemen. Een geweldige avond dus!

Goed Geld Gala 2019 Nationaal Fonds Kinderhulp

Eerder deze week verraste Dennis van der Geest ons met een fantastische cheque voor één van onze grootste projecten: Kinderzwerfboek. Dit geld is enorm welkom! Hiermee kunnen we namelijk meer KinderzwerfboekStations openen en dus nog meer kinderen toegang geven tot leesboeken. Maar ook onze droom waarmaken om de zwerftocht van de boeken beter te kunnen volgen én onze bekendheid vergroten door initiatieven en projecten. Bekijk hier de video van het moment.

Stichting Jarige Job en Leergeld Nederland vaste beneficiënten
En daar bleef het niet bij: op het spetterende Goed Geld Gala 2019 werden ook onze samenwerkingspartners Leergeld Nederland en Stichting Jarige Job officieel verwelkomd als nieuwe vaste beneficiënten van de VriendenLoterij! En onze vrienden hebben dat goed gevierd. Lucille Werner verraste de nietsvermoedende medewerkers van Jarige Job:

Culture@CruyffCourts
Op de welbekende CruyffCourts wordt straks gerapt, gedanst of gezongen. In samenwerking met de Cruyff Foundation biedt het Jeugdfonds Sport&Cultuur kinderen en jongeren uit armere wijken de mogelijkheid om kennis te maken met culturele activiteiten.

Oftewel: samen kunnen we nóg meer betekenen voor nóg meer kinderen in armoede.
Dank jullie wel deelnemers van de VriendenLoterij! 

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen VriendenLoterij: “Wij kunnen de armoedeproblematiek niet oplossen. Wel kunnen wij het leven van kinderen die in Nederland in armoede opgroeien aangenamer maken en voorkomen dat zij in een sociaal isolement terecht komen. Via een reeks goede doelen, zoals Nationaal Fonds Kinderhulp en Jeugdfonds Sport en Cultuur, dragen wij al jarenlang bij aan deze groep. Ik ben blij Stichting Jarige Job en Stichting Leergeld aan dit rijtje te kunnen toevoegen om nog meer te kunnen betekenen. Dank wil ik uitspreken naar onze 528.000 VriendenLoterij-deelnemers voor hun trouwe deelname, zonder hen was dit niet mogelijk geweest”.

Dankzij de loterijdeelnemers, van ieder lot gaat de helft naar het goede doel, kan de VriendenLoterij in 2019 een totaalbedrag van 61,1 miljoen euro uitkeren aan 54 goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van gezondheid en welzijn. Naast armoedebestrijding onder kinderen zijn er nog twee aandachtsgebieden waarvoor dit jaar extra schenkingen beschikbaar zijn: het bevorderen van taal- en leesvaardigheid van kinderen en toegang tot betaalbare medicijnen voor patiënten met een zeldzame ziekte.

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie.