Lopend in actie komen voor kinderen die opgroeien in armoede. Dat is wat zusjes Ise (11) en Lune (9) gaan doen op zondag 22 mei. Als echte superhelden! Waarom doen ze mee aan de Heldenrun?

Met die vraag schuiven we aan tafel bij de zusjes Ise (11 jaar) en Lune (9 jaar). Ze stellen zichzelf enthousiast voor. “Wij zijn Ise en Lune. We zijn zusjes en wonen met onze ouders in Vaassen.” Lune zit in groep 5, is dol op voetballen en op steppen, vertelt ze. Ise zit in groep 8, speelt handbal en speelt graag met vriendinnen. TikTokdansjes oefenen is haar favoriet. “Totdat papa en mama mee gaan doen.. dat kan echt niet”.

Ontwerp zonder titel 8
Ise en Lune oefenen samen hun ‘superhelden moves’ in de achtertuin

Zondag 22 mei gaan jullie iets bijzonders doen.. vertel!

“We lopen mee aan de Heldenrun, voor Kinderhulp. Dit wordt onze allereerste sponsorloop. We gaan 4 kilometer lopen, dwars door de stad Deventer. En onderweg komen we allemaal avonturen tegen. Van mama hebben we gehoord dat er een stormbaan is, en een kussengevecht. Daar hebben we echt zin in.”

De Heldenrun loop je niet alleen. Als een échte superheld heb je een “hulpje” aan je zijde. Met wie lopen jullie?

“Ik loop met mijn vader. We hebben ons team de Superstokers genoemd, met een grapje over onze achternaam erin”, vertelt Lune. Ise vult aan: “Samen met Irene ga ik lopen, zij is de nicht van mijn moeder. Wij zijn de Superrunners!”

De Heldenrun is een sponsorloop, wat houdt dat in?

“We gaan lopen en we mogen geld ophalen voor Kinderhulp. Hopelijk halen we heel veel geld op, zodat Kinderhulp heel veel kinderen in armoede kan helpen.”

Waarmee dan bijvoorbeeld?

Ise geeft aan dat ze zwemles belangrijk vindt. “Als je niet je zwemles kunt betalen, dat is heel verdrietig. Met een zwemdiploma kun je wat meer. Dan kun je meedoen met je vriendjes en vriendinnetjes, een keer naar een meertje bijvoorbeeld of naar een kinderfeestje.” En Lune vertelt: “Ik hoop dat alle kinderen het ook leuk hebben als ze niet op school zijn. Dat ze ook iets hebben om te spelen, of een keer een dagje uit kunnen.”

Hoe zamelen jullie geld in?

“We hebben een eigen actiepagina op www.heldenrun.nl. Onze ouders hebben die gedeeld met familie en vrienden. En zelf zijn we ook druk bezig geweest. In het pakketje van Kinderhulp dat we kregen zaten ansichtkaartjes. Daarop hebben we onze namen en een berichtje geschreven, en die doen we in de brievenbussen bij familie en ook hier in de buurt.”

Verkleden bij de Heldenrun hoeft niet, maar mag wel. Wat doen jullie?

“Misschien gaan we wel verkleed. Een beetje.”, vertelt Ise. Lune vult aan: “In het pakketje voor deelnemers zaten twee superheldenmaskertjes. Die kunnen we inkleuren. Dat ga ik doen en die zet ik op die dag. Dan ben ik een echte held!”

Want wanneer is iemand een echte held?

Daar moeten ze even over nadenken. Maar het antwoord is prachtig: “Als je goede daden doet. Als je bijvoorbeeld ziet dat iemand pijn of verdriet heeft, en als je daar wat aan kan doen, dat je dan helpt. Als je mensen helpt die het moeilijk hebben, dan ben je een held.”

Wij vinden Ise en Lune échte helden. Wil jij ook in actie komen voor Kinderhulp? Alle helden verzamelen! Schrijf je nú in voor de Heldenrun op 22 mei in Deventer via www.heldenrun.nl.

www.heldenrun.nl