In zijn ochtendshow Ekdom in de Morgen gaat Radio 10-dj Gerard Ekdom een week lang op zoek naar platen met jeugdsentiment. Hij helpt Kinderhulp om een beetje extra pret in de zomervakantie mogelijk te maken voor kinderen in armoede. Van 29 juni t/m 3 juli kunnen luisteraars van de zender met de grootste hits aller tijden hun plaat doorgeven én een donatie overmaken aan de Zomerpret campagne van Kinderhulp.

Helaas kan 1 op de 12 kinderen in Nederland niet van een onbezorgde jeugd genieten omdat ze opgroeien in armoede. Kinderhulp bezorgt hen een beetje extra pret in de vorm van een Zomerpretpakket. Een tas vól leuke spullen voor de zomer, zoals een voetbal, een leesboek, bioscoopkaartjes, een waterpistool en meer. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen het verschil maken deze zomer.

Radio 10 helpt graag een handje mee door samen met Kinderhulp de laatste 100 pakketten op te halen, zodat er vóór de zomervakantie maar liefst 5.000 zomerpretpakketten kunnen worden verspreid. Kidsreporter Pebbles ging op de eerste dag van de actieweek bij Gerard in de studio langs:

Help je mee de laatste 100 Zomerpretpakketten mogelijk te maken? Doneer nu! Elke bijdrage, klein of groot, is welkom.