Zes weken niet naar school, lekker op vakantie en genoeg tijd voor leuke uitjes; de zomervakantie klinkt voor veel kinderen als muziek in de oren. Helaas is dit niet voor iedereen zo. In Nederland leven namelijk zo’n 421.000 kinderen in armoede.

Foto Koffietijd  DEF 1024524

Zo ook Taiza. Vorig jaar ontving zij een zomerpretpakket en ze was er dolblij mee. Samen met haar moeder heeft ze het ene na het andere avontuur beleefd en dit zorgde ervoor dat ze gisteren bij Koffietijd kon zeggen: “Het was eigenlijk een beetje de leukste zomer van alle tijden”. En of ze uitkijkt naar deze zomer? “Ja!” 

Zomerpretpakket
Nationaal Fonds Kinderhulp heeft verschillende projecten waarmee ze alle kinderen de mogelijkheid geven om erbij te horen, van een fiets tot aan spulletjes om hun kamer leuk mee in te richten. En voor veel kinderen waar thuis weinig geld is komt Kinderhulp deze zomer met het Zomerpretpakket.

Het Zomerpretpakket zit vol spullen zoals speelgoed en complete dagjes uit. Zo kan ieder kind een zomervakantie hebben vol met leuke activiteiten.

Klik op de foto hieronder om het filmpje van Koffietijd te kijken.