4500 veilige fietsen voor kinderen die opgroeien in armoede, dat kreeg Kinderhulp samen met ANWB voor elkaar sinds 2015. Goed nieuws dus, maar er is meer.

We gaan door
Na een handtekening van Araya sumter (ANWB) en Jan Wezendonk (directeur Kinderhulp) gaan we gezamenlijk voor nog in elk geval een jaar door met het ANWB Kinderfietsenplan. Ook het komende jaar zorgen we er weer voor dat kinderen waarvan de ouders zich geen fiets kunnen veroorloven toch rondrijden op een veilige fiets.

Lever je ongebruikte fiets in
Voor Araya en de ANWB is het belangrijk dat elk kind toegang heeft tot een fiets:

β€œEen fiets maakt een kind mobiel, zodat zij de wereld in vrijheid kunnen ontdekken en het onafhankelijk van de loopafstand van huis (school)keuzes kan maken die passen bij zijn talent en interesse. Zonder fiets kan een kind niet meedoen aan sociale activiteiten, uitjes en schoolactiviteiten. Voor gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen, is de aanschaf van een fiets een dure, vaak onmogelijke uitgave. Daarom is er het ANWB Kinderfietsenplan en roepen we onze achterban van 4 miljoen leden – en natuurlijk de rest van Nederland – op om kinderfietsen voor zowel jongens als meisjes vanaf 10 jaar  in te leveren. Deze knappen wij op en we zorgen dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen.”

Kinderhulp is heel blij dat we ook het komende jaar verder kunnen gaan met dit mooie project. Lees hier alles over het ANWB Kinderfietsenplan.